Ako si se zasitila tradicionalnih kolačića i keksa, isprobaj ove!
Čoko-mint keksići jednostavan su, a ukusan božićni snack
Sastojci
Priprema
Od svih sastojaka za tijesto umijesi tijesto za kekse. Najlakše se prvo pomiješati sve sastojke za tijesto osim jaja, te kad dobiješ mrvičastu smjesu još dodaj jaje i sve poveži. Ako se tijesto mrvi dodaj par kapi vode ili još maslaca. Tijesto spljošti u disk, zamotaj u prozirnu foliju i stavi hladiti jedan sat ili preko noći. Zatim ga razvaljaj na pobrašnjeloj plohi, na debljinu oko 2-3 mm pa izreži oblike po želji. Slaži na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje. Pećnicu u međuvremenu zagrij na 190°C. Kekse je potrebno peći oko 12 minuta tj. dok ne očvrsnu. Ohladi ih prije stavljanja glazure. Za glazuru na pari ili u mikrovalnoj pećnici pažljivo otopi čokoladu. U nju dobro umiješaj ulje, zatim svaki keks pomoću dvije vilice umači u glazuru i pusti da se iscijedi višak. Slaži kekse na papir za pečenje i ostavi na sobnoj temperaturi da se stisnu, možeš ih i u hladnjak staviti ako se žuriš.