Automatsko brisanje poruka na Viberu

Malo ljudi zna za automatsko brisanje poruka na Viberu, skrivenu opciju koja bi mogla dobro doći u mnogim situacijama

Automatsko brisanje poruka na Viberu

Uz automatsko brisanje poruka na Viberu je, uz mnoge druge opcije, i ona koja omogućava vođenje privatnih razgovara, koji će nakon toga nestati s aplikacije. Ako ste se nekad u životu susreli s nehotičnim slanjem poruka na pogrešnu adresu, sada vam popularni Viber nudi mogućnost brisanja već poslanih poruka.

ImageAko nemate najnoviju verziju Vibera, a želite imati automatsko brisanje poruka na Viberu, za početak idite na Google Play Store i u tražilicu upišite Viber.

Skrivene poruke na Viber aplikaciji omogućavaju komunikaciju uz potpunu diskreciju i pružaju potpuno povjerenje u tajnost vašeg razgovora s drugima, što nekim osobama koje raspolažu osjetljivim informacijama može spasiti život.

Samouništavajuće, kako ih je Viber nazvao, ili tajne poruke, je naziv za automatsko brisanje poruka na Viberu
U dijelu 'Tajnih poruka' moguće je postaviti vremensko ograničenje za automatsko brisanje svako poruke.
Korisnik može poslati poruku koja će se sama od sebe izbrisati nakon što je primalac pročita. Ove poruke dostupne su nakon ažuriranja Vibera. Uvedeno je i brisanje povijesti razgovora koju ćete naći pod >Settings >Calls and Messages >Clear Message History. Nakon odabira ove opcije Viber će izbrisati SVE poruke dostupne na uređaju i vratiti Chats  na izgled kad ste prvi put aktivirali Viber.

Brisanje pojedinačnih poruka ili sve prepiske iz Viber messengera potpuno je jednostavna zadaća za implementaciju u bilo kojem modernom OS okruženju.
Automatsko brisanje poruka na Viberu omogućuje brisanje poslanih poruka iz razgovora, a da one ne ostave nikakve tragove nakon što ih odlučiti obrisati.