Vječna dilema: glatko ili oštro brašno

Znate li koje brašno koristiti u pripremi kolača?

Višenamjensko brašno koristi se u mnogim situacijama kod pečenja, ali nije najbolje brašno za kolače.

pexels-kaboompics-com-5765.jpg

Brašno sadrži proteine ​​koji tvore gluten kada se miješaju ili mijese. Gluten daje kruhu od kvasca elastičnost, rustikalnu teksturu, ali čini kolače žilavim i suhim.

Uskladite brašno koje koristite s vrstom kolača koji pečete.

Što je to brašno za torte?

Brašno za kolače najbolji je izbor kada radite tortu od biskvita. Brašno za kolače mljeveno je od meke pšenice i sadrži između 5 i 8 posto bjelančevina, navodi Fine Cooking. Ovaj niski udio proteina znači da se malo glutena stvara kada miješate tijesto. Brašno za kolače prolazi kroz postupak izbjeljivanja koji mu pomaže upiti vlagu i pružiti strukturu kolaču.

Većina kolača ima visok omjer maslaca i šećera prema brašnu, inače mogu postati premekani. Brašno za kolače ima finu teksturu i može se nakupiti. Prosijte ga prije nego što ga umiješate u tijesto. Slično brašnu za kolače, i pecivo ima između 7 i 9 posto proteina. Često je to teško pronaći u trgovini, ali može zamijeniti brašno za kolače.

Upotrebe višenamjenskog brašna

Višenamjensko brašno, kako i samo ime kaže, može se koristiti u kruhu, kolačima i tortama. What's Cooking America napominje da višenamjensko brašno sadrži između 8 i 11 posto proteina, ovisno o marki. Kolač napravljen od univerzalnog brašna neće biti baš nježan niti će imati tako finu teksturu kao onaj napravljen od brašna za kolače.

Od njega napravite domaće, rustikalne kolače, poput guste čokoladne torte. Izbijeljeno višenamjensko brašno ima manje proteina od nebijeljenog brašna i obično daje nježniji kolač. Izbijeljeno višenamjensko brašno također je dobar izbor kada želite čisto bijeli kolač.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.