Bonton

Tko prvi ulazi u restoran - muškarac ili žena?

Rezervirali ste stol u otmjenom resturano? U tom slučaju biste trebali znati nekoliko pravila ponašanja u restoranu. Važno je znati tko prvi ulazi u restoran - muškarac ili žena?

restoran-stol.jpg
Foto: Pixabay

Bonton je skup društvenih pravila koja određuju kako se ljudi trebaju ponašati u različitim situacijama. Društveni bonton u restoranima je nešto drugačiji nego na drugim mjestima. Na primjer, nikada ne biste trebali naručiti više hrane nego što možete pojesti ili popiti. Također je važno znati tko prvi ulazi u otmjeni restoran.

Tradicija tko prvi ulazi u restoran obično se temelji na spolu, pri čemu muškarac uvijek ulazi prvi. Međutim, postoje mnogi drugi čimbenici koji dolaze u obzir kada se odlučuje tko bi trebao ići prvi. Osoba koja ima rezervaciju uvijek treba ući prva. Ako nema rezervacije, onda se temelji na dobi i spolu.

No, odgovor na pitanje tko prvi ulazi u restoran nije uvijek tako jednostavan. Ako su obje strane istih godina, onda onaj tko prvi dođe u restoran neka uđe prvi. Ako jedna osoba stigne prije druge, može odlučiti čekati vani ili ući i naručiti piće dok čekaju da stigne njihov partner. Važno je poznavati tko prvi ulazi u restoran kako biste ostavili dobar dojam.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.