Nekoliko savjeta kako bez stresa oprati zube vašem ljubimcu

Saznajte kako psu oprati zube

Često se zanemaruje jedno područje njegovanja pasa a to su pseći zubi.

pexels-samson-katt-5255621.jpg
Play logo

Većina vlasnika pasa ne brine za četkanje psećih zuba. Četkanje je važno jer čisti plak koji dovodi do neugodnog zadaha ili ozbiljnijih problema poput kvarenih zubi ili bolesti desni. Pripremite se da zubi vašeg psa zabljesnu četkanjem svaki dan sljedeći ovih 12 jednostavnih koraka:

Play logo

Odaberite mirno vrijeme za pranje zuba. Najbolje bez publike, vi i pas u dnevnoj sobi bez djece ili drugih kućnih ljubimaca.

Kupite pseću četkicu za zube. Dostupne su u trgovinama za kućne ljubimce ili nekim drugim prodajnim mjestima za kućne ljubimce. Imaju dulju, zakrivljenu dršku koja olakšava dolazak do stražnjih zuba. Ne koristite ljudsku pastu za zube jer ona može imati sastojke koji su otrovni za pse.

Odaberite dobro mjesto za pranje zuba. Pazite da imate dobru rasvjetu kako biste mogli vidjeti što radite i pobrinite se da je vašem psu ugodno.

Play logo

Dodirnite zube i desni bez četke. Podignite gornju usnicu i zadržite je dok dodirujete zube; zatim povucite donju usnicu prema dolje i dodirnite donje zube.

Dodirnite zube četkicom. Dodirnite prednje, bočne i stražnje zube na vrhu i dnu. Pohvalite i nagradite svog psa jer je tolerirao ovaj korak.

Upoznajte psa sa zubnom pastom. Započnite tako što ćete pokazati svom psu zubnu pastu i pustiti je da je liže s prsta.

Play logo

Dodajte zubnu pastu četkici.

Počnite prati gornje zube. Podignite gornju usnicu. Operite prednje zube. Pohvalite svog psa.

Pomaknite se s prednjih zuba natrag na bočne i stražnje zube na vrhu.

Play logo

Počnite četkati donje zube. Držite donju usnicu i operite donje zube. Počnite s prednjim zubima, a zatim se pomaknite u stranu i natrag.

Na donjim zubima sada četkajte bočne i stražnje strane. Ako vaš pas tolerira četkanje zuba, možete četkati i vanjsku i unutarnju stranu zuba dok perete. Čišćenje unutrašnjosti zuba bit će malo teže, pa ako je potrebno, radite na dodavanju ovog koraka nakon što se vaš pas smiri.

Pohvala i nagrada. Pranje zuba je neprirodno za pse. Da bi ovo bilo pozitivno iskustvo, često hvalite svog psa. Na svakom koraku možete psu dati i poslasticu. To se čini neintuitivnim jer čistite zube, a zatim dajete malo hrane. Međutim, početni cilj je podučavanje vještini, a kasnije možete raditi na uklanjanju hrane.

Play logo
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.