Održavanje

S čime se ne čisti ekran televizora?

Primijetili ste mrlje na ekranu televizora, ali ne znate s čime ne smijete čistiti ekran televizora? Saznajte s čime se ne čisti ekran televizora.

ekran-televizora.jpg
Foto: Pixabay

Ekran televizora je vrlo osjetljiv dio televizora, a nepravilno čišćenje može dovesti do oštećenja i ogrebotina na ekranu. Zato je vrlo važno znati što se ne smije koristiti za čišćenje ekrana televizora. No, s čime se ne čisti ekran televizora?

Prvo i najvažnije pravilo je da se nikada ne smije koristiti sredstvo za čišćenje koje sadrži alkohol, amonijak, otapala ili abrazivne sastojke poput papira za brisanje ili grubih spužvi. Ovi sastojci mogu oštetiti zaštitni sloj ekrana, izazvati iskrivljavanje boja, a mogu čak i uzrokovati trajno oštećenje.

Umjesto toga za čišćenje ekrana televizora preporučuje se korištenje posebnih sredstava za čišćenje ekrana televizora, koja su posebno formulirana za čišćenje i održavanje ekrana. Ta sredstva su obično blaga i ne sadrže alkohol ili amonijak. Kada čistite ekran televizora, važno je koristiti mekanu i čistu krpu, poput mikrofibera, kako bi se izbjeglo grebanje ekrana. Također, nemojte nanositi previše pritiska prilikom čišćenja.