Tjelovježba

Koje su osnovne pilates vježbe?

Pilates je vrsta tjelesne aktivnosti koja se fokusira na jačanje mišića i poboljšanje fleksibilnosti. Koje su osnovne pilates vježbe?

pilates-vjezbanje.jpg
Foto: Pixabay

Pilates se temelji na konceptu kontrole pokreta, s ciljem poboljšanja tjelesne svijesti i ravnoteže. Osnovne pilates vježbe su dizajnirane za jačanje mišića trupa, stražnjice, bedara i kuka, te su odlične za poboljšanje držanja tijela. Ove vježbe obično se izvode na podu, s pomoću prostirke i nekoliko drugih rekvizita, poput lopte za pilates ili elastične trake. Pogledajte koje su osnovne pilates vježbe.

Koje su osnovne pilates vježbe?

Bridging je prva u nizu osnovnih vježbi za pilates. Vježba počinje u ležećem položaju na leđima, sa savijenim koljenima i stopalima na podu. Podižite kukove dok gornji dio tijela ostaje na podu. Zadržite nekoliko sekundi i polako spustite kukove natrag na pod.

Roll up je jedna od osnovnih vježbi za pilates. Vježba počinje u sjedećem položaju, s ispruženim nogama i rukama ispruženim prema gore. Polako se spustite prema podu, pružajući ruke prema naprijed i dotaknuvši prste stopala. Polako se vratite u sjedeći položaj.

Plank je jedna od zahtjevnijih vježbi za pilates. Vježba počinje u položaju skleka, s podlakticama na podu i nogama ispruženim prema natrag. Držite tijelo ravno i zategnuto dok zadržavate ovu poziciju nekoliko sekundi.

Pilates vježbe se često izvode u grupama ili individualno, pod nadzorom instruktora koji će vam pomoći da pravilno izvodite svaku vježbu. Ove osnovne vježbe za pilates mogu se prilagoditi svim razinama tjelesne kondicije, što ih čini idealnim za ljude koji žele poboljšati svoje tijelo i opće zdravlje.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.