Med je tradicionalno poznat kao namirnica s izuzetno zdravim karakteristikama. No, konzumacija meda u saću još dodatno podiže njegovu blagotvorno djelovanje na organizam. Ako se dosad niste susreli s takvim načinom konzumacije, vjerojatno vas zanima kako jesti med u saću.
Kada se nalazi u saću, med ima dodatnu vrijednost. Žvakanjem saća unosimo u organizam biološki vrijedne sastavnice. Primjena meda u saću tako pridonosi smanjenju upale desni i karijesa, infekcija gornjih dišnih putova i upale sinusa. Med iz saća bogatijeg je okusa i mirisa te je blago kiselkastog okusa zbog organskih kiselina koje se nalaze u saću. U saću ostaju očuvana i esterska ulja biljaka s kojih su pčele sakupljale nektar.
Kako jesti med u saću?
Ako niste sigurni kako jesti med u saću, zapamtite da je potrebno uzimati manje komadiće, kao kocke šećera, nekoliko puta na dan. Svaki komadić saća s medom treba žvakati što dulje, da se med otopi u ustima, a saće žvakanjem pretvoriti u sitne komadiće koje je potom preporučljivo izbaciti iz usta.