Tehnologija

Što učiniti sa zamrznutim ekranom na laptopu?

Zamrznuo vam se ekran na laptopu, i ne znate kako ga vratiti? Jednostavna metoda za vraćanje ekrana na laptopu.

laptop.jpg
Foto: Pixabay

Prilikom korištenja laptopa često se dogodi da se iznenada ugasi ili zamrzne, što može biti frustrirajuće i otežati nastavak rada. Srećom, postoji nekoliko koraka koje možete poduzeti kako biste vratili ekran na laptopu.

Prvo što biste trebali pokušati učiniti jest pritisnuti tipku "Fn" i jednu od funkcijskih tipki (F1 do F12) na kojoj se nalazi simbol zaslona. Ova kombinacija tipki obično omogućuje prebacivanje između različitih načina rada zaslona, kao što su proširenje zaslona ili samo prikaz na eksternom monitoru. Nakon što pritisnete ovu kombinaciju, pričekajte nekoliko sekundi da se laptop prilagodi novim postavkama.

Ako to ne uspije, pokušajte prisilno isključiti laptop pritiskom na tipku za napajanje i držanje pritisnutom dok se laptop ne isključi. Nakon toga, ponovno uključite laptop i provjerite je li se ekran vratio.

Ako se i dalje suočavate s problemima, pokušajte povezati laptop s vanjskim monitorom kako biste provjerili je li problem ugrađen u ekran laptopa. Ako se slika prikazuje na vanjskom monitoru, tada je problem s ekranom laptopa, a ako se problem i dalje javlja, tada bi problem mogao biti u grafičkoj kartici ili drugom hardverskom dijelu.

Ako se problem ne može riješiti ni jednim od ovih koraka, preporučuje se kontaktiranje servisnog centra za daljnju pomoć i dijagnostiku.

Ukratko, postoji nekoliko koraka koje možete poduzeti kako biste vratili ekran na laptopu, uključujući kombinaciju tipki, prisilno isključivanje i povezivanje s vanjskim monitorom. Ako se problem i dalje ne može riješiti, preporučuje se kontaktiranje servisnog centra za daljnju pomoć.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.