Tehnologija

Što učiniti kada je puna memorija na mobitelu?

Koliko često vam se dogodi puna memorija na mobitelu? To stvarno može biti frustrirajuće u nekim trenutcima. Što učiniti kada je puna memorija na mobitelu?

mobitel.jpg
Foto: Pixabay

Memorija mobitela je dio interne pohrane uređaja koji se koristi za spremanje podataka, uključujući aplikacije, fotografije, videozapise, muziku i druge datoteke. Kada se memorija mobitela popuni, može doći do problema s performansama i ne možete instalirati nove aplikacije ili spremiti nove podatke.

Slijedi nekoliko koraka za riješavanje problema s punom memorijom na mobitelu.

Provjerite koji podaci zauzimaju najviše prostora: U postavkama mobitela, pronađite opciju "Interna memorija" ili "Pohrana" i provjerite koji podaci zauzimaju najviše prostora.

Očistite nepotrebne podatke. Uklonite aplikacije i datoteke koje više ne koristite ili koje su starije. Također, uklonite privremene datoteke, spremljene veze i druge nepotrebne podatke.

Povećajte memoriju s vanjskom pohranom. Ako nemate dovoljno interne memorije, možete kupiti vanjsko spremište, poput microSD kartice, i spremiti podatke na njemu.

Optimizirajte aplikacije kako biste se riješili pune memorije na mobitelu. Ako neke aplikacije zauzimaju previše prostora, možete ih optimizirati tako da smanjite njihovu veličinu ili ih deinstalirate.

Kompresirajte fotografije i videozapise. Fotografije i videozapisi često zauzimaju puno prostora. Možete ih kompresirati tako da ih pretvorite u manje formate ili ih spremite na vanjsko spremište.

Ukupno, postoji mnogo načina da se riješi problem s punom memorijom na mobitelu. Od brisanja nepotrebnih podataka do optimizacije aplikacija, postoje mnoge stvari koje možete učiniti da biste poboljšali performanse mobitela smanjenjem pune memorije na mobitelu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.