Tehnologija

Što učiniti kada je puna memorija na laptopu?

Došla vam je obavijest da vam je puna memorija na laptopu? Što napraviti po tom pitanju? Saznajte kako se iskorištava puna memorija na laptopu.

kompjuter.jpg
Foto: Pixabay

Memorija na laptopu jest komponenta koja se koristi za privremeno pohranjivanje podataka dok su u upotrebi. Ona omogućava brzi pristup podacima, što značajno utječe na brzinu rada vašeg laptopa. Međutim, s vremenom, kada se puno podataka pohranjuje u memoriju, ona se može ispuniti, što može uzrokovati probleme s performansama. Što učiniti kada je puna memorija na laptopu?

Provjerite korištenje memorije. Možete provjeriti korištenje memorije tako da pritisnete "Ctrl + Alt + Delete" i odaberete "Task Manager". To će vam pokazati koje aplikacije zauzimaju najviše memorije.

Zatvorite nepotrebne aplikacije. Ako primijetite da su neke aplikacije zauzele veliki dio memorije, možete ih zatvoriti tako da kliknete na aplikaciju i odaberete "End task".

Deinstalirajte nepotrebne programe kako biste se riješili pune memorije na laptopu. Uklanjanjem nepotrebnih programa možete osloboditi prostor na hard disku i time osloboditi memoriju.

Očistite privremene datoteke. Korištenjem alata za čišćenje privremenih datoteka, poput CCleanera, možete osloboditi memoriju na laptopu. Ukupno, kada je memorija puna, to može uzrokovati probleme s performansama na laptopu. Međutim, s nekoliko jednostavnih koraka, možete osloboditi memoriju i poboljšati brzinu rada svog laptopa.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.