Tehnologija

Što je sleep mode na računalu? Kako isključiti sleep mode na računalu?

Ne volite kada vaše računalo ode u stanje mirovanja, odnosno sleep mode? Zašto ne biste isključili sleep mode na računalu? Saznajte što je sleep mode na računalu i kako isključiti sleep mode na računalu.

stolno-računalo.jpg
Foto: Pixabay

Sleep mode je funkcija ugrađena u većinu računala koja omogućuje korisnicima da privremeno prekinu svoj rad i sačuvaju postojeći rad na računalu dok ne dođu nazad. U ovom načinu rada računalo ostaje uključeno, ali koristi znatno manje energije nego u normalnom radnom načinu rada. Iako je sleep mode koristan kada ne koristite svoje računalo, nekada možete poželjeti da se vaše računalo ne prebaci u sleep mode. No, kako isključiti sleep mode na računalu?

Prvo što trebate učiniti kada želite isključiti sleep mode na računalu je otvoriti postavke. Otvorite "Postavke" klikom na "Start" i odabirom ikone "Postavke". Kliknite na "Sustav". Odaberite "Napajanje i spavanje".

Sljedeće što trebate učiniti kada želite isključiti sleep mode na računalu je odabrati kada želite da se pokrene sleep mode. Pored opcije "Odaberite kada će se računalo prebaciti u način rada spavanja", odaberite "Nikada" za sve stavke. Pored opcije "Kada je računalo uključeno, onemogući spavanje", odaberite "Nikada". Na ovaj način ćete isključiti sleep mode na računalu. Kada isključite sleep mode na svom računalu, pobrinite se da redovito radite sigurnosne kopije svojih podataka i spremite svoj rad prije nego što napustite svoje računalo kako biste izbjegli gubitak podataka u slučaju neočekivanog prekida napajanja.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.