Društvene mreže

Praktični savjeti za poslovni razgovor na Instagramu

Tražite jednostavno i opušteno mjesto za poslovni razgovor? Instagram bi mogao savršeno poslužiti. Saznajte kako provesti poslovni razgovor na Instagramu.

instagram.jpg
Foto: Pixabay

Instagram može biti vrlo korisna platforma za obavljanje poslovnih razgovora s klijentima, suradnicima ili zaposlenicima, posebno u situacijama kada osobni sastanci nisu mogući. No, kako dogovoriti poslovni razgovor na Instagramu te kako ga obaviti?

Prvo što trebate učiniti kada želite obaviti poslovni razgovor na Instagramu je dogovoriti vrijeme. Dogovorite vrijeme i datum razgovora s osobom s kojom ćete razgovarati. Provjerite jeste li oboje dostupni u isto vrijeme. Nakon toga se pripremite za razgovor. Razmislite o temama o kojima želite razgovarati i napravite popis pitanja ako je potrebno. Sljedeće što trebate znati kada želite obaviti poslovni razgovor na Instagramu je da morate uvijek biti dostupni za poziv. Provjerite jeste li povezani s internetom i da li ste dostupni za poziv. Kliknite na ikonu za poruke na Instagramu i potražite osobu s kojom razgovarate.

Kliknite na profil osobe i odaberite ikonu "Pozovi" u gornjem desnom kutu. Pričekajte da osoba odgovori na poziv. Kada se osoba javi, započnite razgovor. Budite jasni u svojim odgovorima. Održavajte pažnju sugovornika i izbjegavajte ometanja tijekom razgovora. Nakon što završite razgovor, zahvalite osobi na razgovoru i razmijenite dodatne informacije ako je to potrebno. Obavljanje poslovnih razgovora na Instagramu može biti vrlo korisno, jer vam omogućuje da ostanete u kontaktu s klijentima, suradnicima i zaposlenicima bez obzira na udaljenost.