Tehnologija

Kratki vodič za slanje velikih datoteka mailom

Prikazuje vam se pogreška prilikom slanja velikih datoteka mailom? Postoji jednostavan i brz način za slanje velikih datoteka mailom.

mail.jpg
Foto: Pixabay

E-pošta, ili popularno nazvana mail, digitalni je oblik komunikacije koji omogućuje korisnicima slanje poruka, datoteka i drugih medija putem interneta. Mail je postao vrlo popularan jer je brz, jednostavan i praktičan način komunikacije. Međutim, slanje velikih datoteka mailom može biti problematično.

Slanje velikih datoteka mailom može biti izazovno jer mnogi mail poslužitelji imaju ograničenja veličine privitaka. U takvim slučajevima, postoje alternativne opcije za slanje velikih datoteka kao što su korištenje cloud usluga, poput Dropboxa ili Google Drivea, ili korištenje specijaliziranih servisa za slanje velikih datoteka.

Međutim, ako je slanje velike datoteke putem maila jedini izbor, korisnici mogu smanjiti veličinu datoteke komprimiranjem u ZIP datoteku. Za slanje velikih datoteka putem maila, korisnici se trebaju prvo prijaviti na svoj mail račun. Nakon toga, potrebno je kliknuti na gumb "Novi mail" ili "Napiši" i unijeti primatelja te predmet poruke. Zatim kliknite na ikonu "Priloži" i odaberite datoteku koju želite poslati. Nakon što je datoteka priložena, korisnici mogu dodati tekst u tijelo poruke i kliknuti na gumb "Pošalji". Datoteka će se zatim prenijeti na poslužitelj maila, a primatelj će dobiti obavijest da ima novu poruku u svom sandučiću.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.