Društvene mreže

Koliko MB troši Whatsapp?

Želite uštedjeti na mobilnim podacima dok koristite Whatsapp? Za to je potrebno znati koliko MB troši Whatsapp i što troši najviše MB prilikom korištenja Whatsappa.

whatsapp.jpg
Foto: Pixabay

Slanje SMS-ova i grupnih poruka ne koriste gotovo nikakve mobilne podatke na Whatsappu. Jedina stvar koja troši puno MB na Whatsappu primanje ili slanje puno fotografija. Osim slanja tekstualnih poruka i grupnih poruka, WhatsApp nam omogućuje video ili glasovne pozive pojedincima i grupama.  WhatsApp glasovni pozivi u prosjeku koriste 400 KB ili 0,4 MB po minuti.

Kada znate koliko MB troši Whatsapp, bilo bi korisno znati kako smanjiti potrošnju interneta na Whatsappu. Postoji opcija za korisnike da smanje korištenje podataka ili potrošnju podataka na WhatsApp glasovnim i video pozivima.

Prvo što trebate napraviti kako bi smanjili potrošnju podataka na Whatsappu je otvaranje aplikacije. Otvorite WhatsApp i kliknite na tri okomite točke u gornjem desnom kutu zaslona. Dodirnite opciju postavke na padajućem izborniku. Zatim kliknite na opciju za pohranu i podatke te omogućite opciju za korištenje podataka za pozive dodirom na gumb ispred opcije. Važno je znati koliko MB troši Whatsapp kako biste znali bolje rasporediti mobilne podatke koje kupujete.