Tehnologija

Kako uspješno odblokirati daljinski?

Jedan od najčešćih problema s daljinskim je kada se on blokira i prestane funkcionirati. To može biti vrlo frustrirajuće jer onemogućava korištenje televizora, ali postoji način kako odblokirati daljinski.

tv.jpg
Foto: Pixabay

Prvo, provjerite je li baterija daljinskog ispravna i dobro pričvršćena. Ako su baterije istrošene, zamijenite ih novima kako biste odblokirali daljinski. Ako se daljinski upravljač i dalje ne koristi, provjerite daljinski upravljač za oštećenja, popravke ili zamjene.

Sljedeće, provjerite da daljinski upravljač nije prljav ili oštećen. Uklonite baterije i očistite ga suhom krpom. Ako to ne riješi problem, provjerite jeste li slučajno nešto prolili po daljinskom upravljaču.

Još jedan korak koji možete poduzeti kako biste odblokirali daljinski je resetiranje daljinskog upravljača. To se obično može učiniti pritiskom i držanjem određenih tipki, ovisno o modelu daljinskog upravljača. Provjerite priručnik za upute o tome kako resetirati daljinski upravljač.

Ako ništa od toga ne pomogne, možda je vrijeme za ponovno uparivanje daljinskog upravljača s televizorom. To se obično može učiniti pritiskom određenih tipki na daljinskom upravljaču i TV-u istovremeno. Opet, provjerite priručnik za upute o tome kako upariti daljinski upravljač s televizorom.