Tehnologija

Kako uključiti Wi-Fi na laptopu?

Laptop vam se ne želi spojiti na internet? Možda vam je isključen Wi-Fi na laptopu. Saznajte što je Wi-Fi i kako uključiti Wi-Fi na laptopu.

laptop.jpg
Foto: Pixabay

Uz pomoć WiFi signala, možemo se povezati s bežičnom mrežom i pristupiti internetu bez upotrebe žičane mreže. No, kada vam se laptop ne želi spojiti na Wi-Fi, moguće ne da je Wi-Fi isključen te ga treba uključiti.

Da biste uključili WiFi na svom laptopu, potrebno je provjeriti je li vaš uređaj opremljen Wi-Fi adapterom. Većina modernih prijenosnika dolazi s ugrađenim Wi-Fi adapterom. To možete provjeriti u postavkama vašeg laptopa. Ako vaš uređaj nema ugrađeni WiFi adapter, možete kupiti vanjski USB Wi-Fi adapter i priključiti ga u USB priključak vašeg računala.

Ako vaš laptop ima Wi-Fi adapter, potrebno ga je uključiti. Da biste uključili Wi-Fi na laptopu, pronađite ikonu za Wi-Fi u traci za obavijesti u donjem desnom kutu zaslona. Kliknite na ikonu i odaberite mrežu s kojom se želite povezati. Ako se radi o vašoj kućnoj mreži, unesite lozinku za mrežu i pričekajte da se vaše računalo poveže s mrežom. Kad se vaš laptop poveže s Wi-Fi mrežom, ikona Wi-Fi-a u traci za obavijesti trebala bi se pojaviti u boji, što znači da ste uspješno povezani s mrežom i možete pristupiti internetu.