Sprječavanje i uklanjanje virusa i drugog zlonamjernog softvera

Kako prepoznati je li vaše računalo zaraženo virusom

U ovom ćemo vam članku pokazati najčešće znakove upozorenja na zarazu zlonamjernim softverom na računalima sa sustavom Microsoft Windows i što možete učiniti s tim.

pexels-soumil-kumar-735911.jpg

Evo jednog od scenarija koji vam se možda ne sviđa, ali koji bi vam se nažalost mogao dogoditi svaki dan. Radite na važnom projektu i odjednom se na vašem računalu pojavljuju dosadni skočni prozori. Više od toga, predugo se čeka učitavanje datoteka ili aplikacija. I dalje čekate dok se ne počnete pitati: "Je li moje računalo zaraženo zlonamjernim softverom?"

Nažalost, odgovor bi mogao biti "da", a vaše bi računalo već moglo biti ugroženo virusima ili zlonamjernim softverom nove generacije koji usporavaju njegovu izvedbu.

Ovo je jedan od mnogih znakova upozorenja koji pokazuju da vaše računalo može patiti od zaraze zlonamjernim softverom. Ali postoji još toliko toga čega biste trebali biti svjesni i razumjeti, tako da možete brzo krenuti u akciju.

U ovom ćemo vam članku pokazati najčešće znakove upozorenja na zarazu zlonamjernim softverom na računalima sa sustavom Microsoft Windows i što možete učiniti s tim.

Koristite ove brze poveznice za jednostavnu navigaciju i prikaz nekih od najčešćih znakova upozorenja prikazanih na računalu:

Vaše računalo usporava

Prikazuju se dosadni oglasi

Padovi

Skočne poruke

Internet promet sumnjivo se povećava

Početna stranica vašeg preglednika promijenila se bez vašeg unosa

Neobične poruke prikazuju se neočekivano

Vaše je sigurnosno rješenje onemogućeno

Vaši prijatelji kažu da od vas primaju čudne poruke

Na radnoj površini prikazuju se nepoznate ikone

Neobične poruke o pogreškama

Ne možete pristupiti upravljačkoj ploči

Čini se da sve savršeno funkcionira na vašem računalu

Pogrešku dobivate u pregledniku

Dobivate sumnjive datoteke prečaca

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.