Online chat

Kako prebaciti Viber poruke na drugi telefon?

Kupujete novi telefon, ali ne želite izgubiti poruke na Viberu? Za to je potrebno prebaciti Viber poruke na drugi telefon. Saznajte kako prebaciti Viber poruke na drugi telefon u nekoliko koraka.

facebook.jpg
Foto: Pixabay

Viber je popularna aplikacija za besplatne pozive i poruke na telefonu. To omogućuje korisnicima da besplatno pošalju poruke i razgovaraju s prijateljima i obitelji preko interneta. Ako želite prebaciti svoje Viber poruke na novi telefon, postoji nekoliko koraka koje morate slijediti. No, kako prebaciti Viber poruke na drugi telefon?

Prvo što trebate učiniti kada želite prebaciti Viber poruke na drugi telefon je instalirati Viber na novi telefon. Nakon toga, na svom trenutnom telefonu, idite na Viber > Postavke > Sigurnosne kopije > Stvori sigurnosnu kopiju. Sačekajte da se sigurnosna kopija stvori.

Nakon što se sigurnosna kopija stvori, vrijeme je za prebacivanje Viber poruka na drugi telefon. Uđite u Viber aplikaciju na novom telefonu te odaberite Postavke > Sigurnosne kopije > Preuzmi sigurnosnu kopiju na novom telefonu. Nakon što ste preuzeli sigurnosnu kopiju na novom telefonu, idite na Viber > Postavke > Sigurnosne kopije > Obnovi sigurnosnu kopiju. Ova jednostavna procedura omogućuje vam prebacivanje Viber poruka na novi telefon.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.