Tehnologija

Kako otvoriti dva prozora na ekranu?

Želite povećati svoju produktivnost na računalu? Kontroliranje dva prozora na ekranu je prvo što trebate savladati. Saznajte kako otvoriti dva prozora na ekranu.

stolno-računalo.jpg
Foto: Pixabay

Prozori na ekranu su virtualne kopije okvira aplikacije koje vam omogućuju da prikazujete više aplikacija istovremeno. Otvoriti dva prozora na ekranu omogućuje vam da radite s dvije aplikacije istovremeno bez prelaska iz jedne u drugu. Ovo može biti korisno ako želite pregledavati dvije različite web stranice ili istovremeno raditi s više aplikacija. No, kako otvoriti dva prozora na ekranu?

Kako biste otvorili dva prozora na ekranu najprije kliknite na ikonu za zadatke u donjem desnom kutu zaslona. Kliknite desnim gumbom miša na "Eksplorer za datoteke" i odaberite "Otvori u novom prozoru". Sada ćete imati dva prozora otvorena istovremeno.

Sljedeće što trebate učiniti kada želite otvoriti dva prozora na ekranu je odabrati što želtie raditi u kojem prozoru. Možete koristiti ovu funkciju za otvorenje bilo koje aplikacije u dva prozora, a to vam omogućuje rad s više aplikacija istovremeno. Otvoriti dva prozora na ekranu je jednostavno i korisno za svakog korisnika računala.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.