Tehnologija

Kako napraviti tablicu u Wordu?

Želite isprintati tablicu? Kreiranje tablice u Wordu je najjednostavniji način. Saznajte što je Word i kako napraviti tablicu u Wordu u svega nekoliko koraka.

word.jpg
Foto: Pixabay

Microsoft Word je popularna aplikacija koja se često koristi za stvaranje i uređivanje različitih vrsta dokumenata, uključujući izvješća, eseje, pisma i mnoge druge. Jedna od najkorisnijih značajki Worda je mogućnost stvaranja tablica koje olakšavaju organiziranje i prikazivanje podataka. No, kako napraviti tablicu u Wordu?

Stvaranje tablice u Wordu može biti jednostavno ako slijedite nekoliko koraka. Prvo, otvorite dokument u kojem želite dodati tablicu i kliknite na mjesto gdje želite umetnuti tablicu. Zatim kliknite na karticu "Umetni" u gornjem izborniku i odaberite "Tablica". U padajućem izborniku odaberite broj stupaca i redaka koje želite u tablici i kliknite na njih da biste potvrdili svoj izbor.

Nakon toga, tablica će se pojaviti u dokumentu, a možete je urediti po potrebi. U polja unutar tablice možete unijeti tekst, brojeve i druge vrste podataka. Također možete prilagoditi izgled tablice, kao što su veličina, boje i stilove rubova. Da biste to učinili, kliknite na tablicu kako bi se pojavila "Tablična alatna traka" u gornjem izborniku, gdje možete pronaći različite opcije za oblikovanje tablice. Kada ste zadovoljni svojom tablicom, spremite dokument klikom na gumb „Datoteka“ u gornjem lijevom kutu, a zatim kliknite gumb „Spremi“ kako biste spremili dokument sa tablicom.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.