Tehnologija

Kratki vodič kako napraviti PDF dokument

Želite napraviti PDF dokument iz Worda ili Powerpoint prezentacije? Kako napraviti PDF dokument u svega nekoliko koraka?

pdf.jpg
Foto: Pixabay

Stvaranje PDF dokumentaizvrstan je način da podijelite svoje dokumente. PDF dokumenti su kompresirani te se mogu lakše i brže poslati. Postoji više načina za izradu PDF dokumenta ali za jedan način ne trebate nikakve posebne aplikacije. No, kako napraviti PDF dokument?

Prvo što trebate učiniti kada želite napraviti PDF dokument je otvaranje dokumenta iz kojeg želite izraditi PDF. To može biti Word ili Powerpoint dokument. Kada ste otvorili željeni dokument, u gornjem lijevom kutu ekrana kliknite na gumb „Datoteka“ te će se otvoriti alatna traka sa postavkama dokumenta.

Sljedeće što trebate učiniti kada želite napraviti PDF dokument je kliknuti na opciju „Izvezi“ na alatnoj traci. Kada ste kliknuli na tu opciju, pojaviti će se gumb sa tekstom „Stvori PDF dokument“. Kliknite na taj gumb te sačekajte nekoliko sekundi dok sustav ne napravi PDF dokument iz postojećeg dokumenta. Sustav će automatski otvoriti PDF dokument kada on završi sa pripremom.