Društvene mreže

Kako izbrisati lažni profil na Facebooku?

Susreli ste se s provalom na vaš profil ili jednostavno želite se maknuti s društvenih mreža? Donosimo kako izbrisati lažni profil na Facebooku.

facebook.jpg
Foto: Pixabay

U današnje vrijeme društvenih mreža, Facebook je postao jedna od najpopularnijih mreža na svijetu. Međutim, s porastom popularnosti, također se pojavljuje i problem lažnih profila koji se stvaraju na ovoj platformi. Lažni profili mogu biti stvoreni s različitim ciljevima, poput širenja lažnih informacija, krađe identiteta ili krađe osobnih podataka. Ako ste otkrili lažni profil koji je stvoren u vašem imenu, evo nekoliko koraka koje možete poduzeti kako biste ga izbrisali.

Prijavite lažni profil Facebooku kao način brisanja samog lažnog profila

Prvi korak u uklanjanju lažnog profila je prijava Facebooku. Idite na profil koji želite prijaviti i kliknite na tri točke u donjem desnom kutu ekrana. Zatim kliknite na "Prijavi" i slijedite upute na ekranu kako biste prijavili lažni profil. Više prijava na isti profil povećava mogućnost brisanja samog profila.

Zatražite pomoć od Facebooka da se izbriše lažni profil

Ako se lažni profil ne izbriše nakon prijave ili ne možete kontaktirati osobu koja ga je stvorila, možete zatražiti pomoć od Facebooka. Idite na Facebookovu stranicu za pomoć i podnesite zahtjev za uklanjanje lažnog profila. Morat ćete priložiti dokaz da ste vlasnik pravog profila.