Bojanje uskršnjih jaja je dugogodišnja tradicija koju djeca iz gotovo svake obitelji obožavaju. Međutim, trik koji poboljšava bojanje jaja je znanje kako se pripremaju tvrdo kuhana jaja za bojanje. Tvrdo kuhanje jaja je dobar način da jaja budu dugotrajna i ukusna u vrijeme Uskrsa. Ovom se metodom dobivaju nježna, ne gumena jaja i minimalizira se pucanje jaja tijekom kuhanja.
Prvo što trebate napraviti kako biste pripremili tvrdo kuhana jaja za bojanje je pripremanje jaja za kuhanje. Nježno stavite sirova jaja u posudu koja je dovoljno velika da ih držite u jednom sloju. Dodajte dovoljno hladne vode iz slavine da prekrije jaja za 3 cm. Uključite plamenik na visoku temperaturu. Dovedite vodu do vrenja. Čim zavrije, maknite posudu s plamenika.
Sljedeće što je potrebno učiniti kako biste pripremili tvrdo kuhana jaja za bojanje je poklopiti posudu i ostaviti da jaja odstoje oko 15 minuta. Jaja odmah ocijedite i potpuno ohladite pod hladnom tekućom vodom. Ovaj način pripreme tvrdo kuhanih jaja za bojanje će spriječiti pucanje jaja te će jaja biti savršeno ukusna i tvrdo kuhana, a ne gumenasta.