Kuhinjski trikovi

Kako pravilno kuhati jaja za bojanje?

Kuhanje jaja za bojanja razlikuje se od 'klasičnog' kuhanja jaja. Kako pravilno kuhati jaja za bojanje?

jaja.jpg
Foto: Pixabay

Postoji mnogo različitih setova za bojanje dostupnih u trgovinama, ali sve što vam zapravo treba je prehrambena boja za bojanje jaja. Bojanje uskrsnih jaja zabavna je aktivnost u kojoj svi mogu uživati jer nećete samo završiti s obojanim jajima koja se mogu sakriti da ih djeca pronađu ili koja se mogu koristiti kao ukrasi za Uskrs, već možete i ukloniti ljusku i zatim pojesti kuhano jaje unutra.

Kuhanje jaja za bojanje započnite tako da probušite veći kraj jaja iglom. Ovo probija zračnu ćeliju, dopuštajući zraku da izađe, sprječavajući stvaranje ravne točke na velikom kraju jajeta tijekom procesa kuhanja. Također pomaže u lakšem guljenju jaja nakon kuhanja jaja za bojanje.

Sljedeće što je potrebno napraviti za kuhanje jaja za bojanje je uliti hladnu vodu u lonac i dodajte 1½ žličice soli na litru vode. Pazite da u posudi ima dovoljno vode da jaja budu potpuno prekrivena. Zakuhajte vodu i velikom žlicom stavite jaja u vodu. Kad voda ponovno proključa, smanjite vatru tako da voda lagano ključa, a zatim počnite mjeriti željenu spremnost jaja. Ako želite tvrdo kuhana jaja, jaja izvadite nakon 10 do 15 minuta kuhanja. Kuhanje jaja za bojanje je gotovo te su vaša jaja spremna za bojanje.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.