Kreativnost

Kratki vodič za prirodno bojanje jaja s kurkumom

Tražite prirodan način za bojanje jaja? Bojanje jaja s kurkumom je savršen način za prirodno bojanje jaja. Saznajte kako funkcionira bojanje jaja s kurkumom.

kurkuma.jpg
Foto: Pixabay

Ovaj jednostavan recept za bojanje jaja s kurkumom s će napraviti prirodnu boju za bojanje uskršnjih jaja. Boja za jaja napravljena od kurkume boji bijela jaja u lijepo žutu boju. Za najbolje rezultate, potopite jaja u boju najmanje 4 sata, ali ne duže od 24 sata.

Sve što vam je potrebno za bojanje jaja s kurkumom je:

  • 1 žlica mljevene kurkume
  •  2 šalice kipuće vode
  •  3-4 tvrdo kuhana bijela jaja
  •  2 žlice destiliranog bijelog octa

Prvo što je potrebno učiniti za bojanje jaja s kurkumom je izvlačenje boje iz kurkume. Stavite kurkumu u zdjelu srednje veličine. Prelijte kipuću vodu preko kurkume i ostavite da stoji najmanje 30 minuta i do 2 sata da izvuče boju. U tekućinu za bojanje umiješajte ocat te dodajte jaja. Držite jaja u boji u hladnjaku najmanje 4 sata ili najviše 1 dan. Dulje namakanje će dati življu boju, ali ograničite vrijeme namakanja na 24 sata. Zatim uklonite jaja iz boje šupljikavom žlicom. Isperite sve ostatke kurkume i ostavite da se jaja osuše na rešetki. Ovaj način za prirodno bojanje jaja s kurkumom već je gotov.