
Kako se priprema domaće vučeno tijesto za savijače?

Dugotrajnim miješanjem tijesta stvara se intenzivna glutenska struktura koja razvlačenje čini jednostavnim i zabavnim. Postavite pamučni stolnjak ispod tijesta kako bi olakšali razvlačenje tijesta.
Sastojci potrebni da se pripremi vučeno tijesto za savijače su:
480 grama brašna
1 žličica soli
290 ml tople vode
4 žumanjka
1 žlica biljnog ulja
1 i pol žličica bijelog octa
U posudi pomiješajte brašno i sol da se sjedine. U velikoj posudi pomiješajte vodu, žumanjke, ulje i ocat da se sjedine. Dodajte ovu smjesu u posudu s brašnom i soli te miješajte oko 15 minuta. U ovom trenutku, tijesto bi trebalo formirati loptu i trebalo bi izgledati relativno glatko. Vučeno tijesto za savijače trebalo bi biti malo ljepljivo, ali ne suho.
Nastavite miješati vučeno tijesto još 10 mnuta. Lagano nauljite srednju zdjelu i stavite tijesto unutra. Tijesto nekoliko puta preokrenite da ga malo premažete uljem. Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i stavite u hladnjak preko noći. Odmoreno tijesto je tada spremno za razvlačenje i punjenje.


Zagrebačka špica: Ljeto je stiglo, a s njim i nepogrešiv stil Zagrepčanki

Komadi s dodatkom čipke za ljeto - ženstveno i chic u svakoj prilici
