Kuharica

Recept i priprema pizze kao iz krušne peći

Želite se okušati u pripremanju pizze kod kuće? To je moguće uz kvalitetan recept za pizzu. Ovaj pizza recept oduševit će sve koji ga isprobaju.

pizza.jpg
Foto: Pixabay

Nema ništa bolje nego vruću pizzu izvaditi iz pećnice i rezati je na komade. Sir iz pizze se rasteže, korica je hrskava i puca kad se zagrize, a okus umaka savršen. Sastojci potrebni da se pripremi ovaj recept za pizzu su:

  • 1 glavica luka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 limenke umaka od rajčice
  • 1 limenka paste od rajčice
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice sušenog bosiljka
  • 1/2 žličice sušenog origana
  • 1/2 žličice soli
  • 1/8 žličice papra
  • 40 ml šalice vode
  • 2 kore za pizzu
  • 8 feferona
  • 3 šalice naribanog mozzarella sira

Kada pripremate ovaj recept za pizzu najprije zagrijte pećnicu na 200°C. Pirjajte luk na maslinovom ulju dok ne omekša u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte umak od rajčice, pastu, senf, začine i vodu. Kuhajte, često miješajući, na laganoj vatri dok se ne zgusne i ne sjedini, oko 10 minuta.

Ako koristite tijesto za pizzu iz konzerve, razmotajte ga na listove za kolačiće i prethodno ispecite prema uputama na pakiranju dok se tijesto ne stegne. Na taj način korica postaje hrskavija, a pizza čvršća. Također poboljšava okus kore i daje joj bolju teksturu. Ravnomjerno rasporedite umak preko obje kore za pizzu i sve pospite dodacima. Pizzu ravnomjerno pospite sirom. Pecite pizze na 200°C 15 do 25 minuta, odnosno dok korica ne postane hrskava i zlatno smeđa, a sir se otopi i počne rumeniti. Ovaj recept za pizzu je gotov i pizza je spremna za posluživanje. Dobar tek!