Nema ništa bolje nego vruću pizzu izvaditi iz pećnice i rezati je na komade. Sir iz pizze se rasteže, korica je hrskava i puca kad se zagrize, a okus umaka savršen. Sastojci potrebni da se pripremi ovaj recept za pizzu su:
- 1 glavica luka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 limenke umaka od rajčice
- 1 limenka paste od rajčice
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1/2 žličice sušenog bosiljka
- 1/2 žličice sušenog origana
- 1/2 žličice soli
- 1/8 žličice papra
- 40 ml šalice vode
- 2 kore za pizzu
- 8 feferona
- 3 šalice naribanog mozzarella sira
Kada pripremate ovaj recept za pizzu najprije zagrijte pećnicu na 200°C. Pirjajte luk na maslinovom ulju dok ne omekša u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte umak od rajčice, pastu, senf, začine i vodu. Kuhajte, često miješajući, na laganoj vatri dok se ne zgusne i ne sjedini, oko 10 minuta.
Ako koristite tijesto za pizzu iz konzerve, razmotajte ga na listove za kolačiće i prethodno ispecite prema uputama na pakiranju dok se tijesto ne stegne. Na taj način korica postaje hrskavija, a pizza čvršća. Također poboljšava okus kore i daje joj bolju teksturu. Ravnomjerno rasporedite umak preko obje kore za pizzu i sve pospite dodacima. Pizzu ravnomjerno pospite sirom. Pecite pizze na 200°C 15 do 25 minuta, odnosno dok korica ne postane hrskava i zlatno smeđa, a sir se otopi i počne rumeniti. Ovaj recept za pizzu je gotov i pizza je spremna za posluživanje. Dobar tek!