Kuhinjski trikovi

Može li se kuhana mrkva zamrznuti? Kako zamrznuti mrkvu?

Slatke, hranjive mrkve lako je uzgojiti u kućnom vrtu, ali ne stignu se potrošiti dok su svježe. Smrzavanje mrkve bilo bi idealno rješenje. Saznajte može li se kuhana mrkva zamrznuti.

mrkva.jpg
Foto: Pixabay

Mrkva nije samo ukusna kao prilog sama po sebi, već je i bitan sastojak mnoštva salata, kao i u mnogim jelima, od složenaca i juha do variva, umaka i pirjanog mesa. No, može li se kuhana mrkva zamrznuti i što je potrebno učiniti kada želite zamrznuti kuhanu mrkvu?

Odgovor na pitanje može li se kuhana mrkva zamrznuti je da, i to prilično jednostavno. Kako biste zamrznuli kuhanu mrkvu, najprije mrkvi skinite vrhove i ogulite je. Narežite mrkvu na ploške te ju isperite u cjedilu pod hladnom tekućom vodom. Zakuhajte malu količinu vode u srednje velikoj posudi. Dodajte pola kilograma mrkve, poklopite tavu i počnite mjeriti vrijeme. Ploškama mrkve potrebno je 8 do 9 minuta kako bi se skuhale.

Kada je mrkva potpuno kuhana, ocijedite ju i premjestite u vrećice, izbacivši iz vrećica što više zraka. Označite i datirajte vrećice i zamrznite kuhane mrkve do 12 mjeseci. Ako imate sustav za vakumiranje, koristite ga. Mrkve će ostati puno dulje u zamrzivaču ako su vakuumski zatvorene.