Meso u hamburgeru ima stvarno veliku ulogu te je ono glavni sastojak za hamburger. Ako je meso u hamburgeru loše vjerojatno ni hamburger neće biti ukusan. Stoga je potrebno poznavati koje je najbolje meso za hamburger kako biste pripremili najukusniji domaći hamburger.
Sastojci potrebni da se pripremi ukusno meso za hamburger su:
- 600 g nemasne mljevene govedine
- Pola luka, sitno nasjeckanog
- 60 g naribanog sira cheddar
- 1 jaje
- 1 režanj češnjaka, samljeven
- 1 žlica češnjaka u prahu
- 1 žličica soja umaka
- 1 žličica suhog peršina
- 1 žličica sušenog bosiljka
- 1 žličica sušenog origana
- Pola žličice mljevenog suhog ružmarina
- Sol i papar po ukusu
Prvo što trebate učiniti kako bi pripremili meso za hamburger je zagrijati roštilj te nauljiti rešetku za roštiljanje. Dok se roštilj zagrijava, pomiješajte meso za hamburger, odnosno mljevenu govedinu, luk, sir, jaje, mljeveni češnjak, češnjak u prahu, sojin umak, peršin, bosiljak, origano, ružmarin, sol i papar u velikoj zdjeli. Rukama oblikujte smjesu u 4 pljeskavice. Upravo ste pripremili meso za hamburger te je vrijeme da ispečete meso za hamburger na roštilju.
Pecite meso za hamburger na prethodno zagrijanom roštilju dok više ne budu ružičaste u sredini i dok meso ne posmeđi, otprilike 4 do 5 minuta po strani. Sada je vaše meso za hamburger gotovo i spremno za daljnju pripremu. Dobar tek!