Ovaj kremasti božićni kolač super je jednostavan za napraviti i toliko je dobrog okusa da će svi tražiti recept za ovaj desert! Evo kako se priprema kremasti božićni kolač.
Sastojci za kremasti božićni kolač:
- 120 ml vode
- 1/4 žličice soli
- 60 g maslaca
- 4 jaja
- 2 pakiranja pudinga od vanilije
- 120 g brašna
- 200 g krem sira
- 350 ml mlijeka
- 200 ml vrhnja za šlaga
- 30 ml čokoladnog sirupa
Kako pripremiti kremasti božićni kolač?
Zagrijte pećnicu na 220°C i namastite tepsiju za pečenje. Prokuhajte zajedno vodu, maslac i sol. Maknite s vatre i ulijte u zdjelu za miješanje. Dodajte brašno i tucite ručno dok ne dobijete kuglu ili tucite nekoliko minuta električnom miješalicom dok se dobro ne sjedini. Ohladite tijesto 10 minuta.
Dodajte jaja u tijesto i tucite dok ne bude gusto i glatko. Ponovno ohladite oko 5 minuta. Izlijte u podmazan pleh i pecite 15 minuta na 220°C.
Ubodite nožem oko 15 puta u središte koje je napuhano kako bi zrak izašao. Smanjite temperaturu pećnice na 180°C i pecite još 20 minuta. Ostavite posudu i tijesto da se ohlade oko 30 – 45 minuta prije dodavanja nadjeva od kreme. U zdjeli za miješanje istucite omekšali krem sir.
Umutiti puding i mlijeko. Dobro promiješajte. Dodajte krem siru i prvo polako izmiješati a zatim dobro umutite. Prelijte preko pečenog kolača. Pokrijte šlagom i prelijte čokoladnim sirupom. Čuvajte kremasti božićni kolač u hladnjaku.