Hrana i piće
Božični kolači

Ideja i recept za ukusan kremasti božićni kolač

Ideja i recept za ukusan kremasti božićni kolač
Želite isprobati nešto novo ovog Božića. Kremasti božićni kolač je savršen izbor. Saznajte kako se priprema kremasti božićni kolač.

Ovaj kremasti božićni kolač super je jednostavan za napraviti i toliko je dobrog okusa da će svi tražiti recept za ovaj desert! Evo kako se priprema kremasti božićni kolač.

Sastojci za kremasti božićni kolač:

120 ml vode

1/4 žličice soli

60 g maslaca

4 jaja

2 pakiranja pudinga od vanilije

120 g brašna

200 g krem ​​sira

350 ml mlijeka

200 ml vrhnja za šlaga

30 ml čokoladnog sirupa

Kako pripremiti kremasti božićni kolač?

Zagrijte pećnicu na 220°C i namastite tepsiju za pečenje. Prokuhajte zajedno vodu, maslac i sol. Maknite s vatre i ulijte u zdjelu za miješanje. Dodajte brašno i tucite ručno dok ne dobijete kuglu ili tucite nekoliko minuta električnom miješalicom dok se dobro ne sjedini. Ohladite tijesto 10 minuta.

Dodajte jaja u tijesto i tucite dok ne bude gusto i glatko. Ponovno ohladite oko 5 minuta. Izlijte u podmazan pleh i pecite 15 minuta na 220°C.

Ubodite nožem oko 15 puta u središte koje je napuhano kako bi zrak izašao. Smanjite temperaturu pećnice na 180°C i pecite još 20 minuta. Ostavite posudu i tijesto da se ohlade oko 30 – 45 minuta prije dodavanja nadjeva od kreme. U zdjeli za miješanje istucite omekšali krem ​​sir.

Umutiti puding i mlijeko. Dobro promiješajte. Dodajte krem ​​siru i prvo polako izmiješati a zatim dobro umutite. Prelijte preko pečenog kolača. Pokrijte šlagom i prelijte čokoladnim sirupom. Čuvajte kremasti božićni kolač u hladnjaku.