Božični kolači

Ideja i recept za ukusan kremasti božićni kolač

Želite isprobati nešto novo ovog Božića. Kremasti božićni kolač je savršen izbor. Saznajte kako se priprema kremasti božićni kolač.

cake-ge4085a570_640.jpg

Ovaj kremasti božićni kolač super je jednostavan za napraviti i toliko je dobrog okusa da će svi tražiti recept za ovaj desert! Evo kako se priprema kremasti božićni kolač.

Sastojci za kremasti božićni kolač:

  • 120 ml vode
  • 1/4 žličice soli
  • 60 g maslaca
  • 4 jaja
  • 2 pakiranja pudinga od vanilije
  • 120 g brašna
  • 200 g krem ​​sira
  • 350 ml mlijeka
  • 200 ml vrhnja za šlaga
  • 30 ml čokoladnog sirupa

Kako pripremiti kremasti božićni kolač?

Zagrijte pećnicu na 220°C i namastite tepsiju za pečenje. Prokuhajte zajedno vodu, maslac i sol. Maknite s vatre i ulijte u zdjelu za miješanje. Dodajte brašno i tucite ručno dok ne dobijete kuglu ili tucite nekoliko minuta električnom miješalicom dok se dobro ne sjedini. Ohladite tijesto 10 minuta.

Dodajte jaja u tijesto i tucite dok ne bude gusto i glatko. Ponovno ohladite oko 5 minuta. Izlijte u podmazan pleh i pecite 15 minuta na 220°C.

Ubodite nožem oko 15 puta u središte koje je napuhano kako bi zrak izašao. Smanjite temperaturu pećnice na 180°C i pecite još 20 minuta. Ostavite posudu i tijesto da se ohlade oko 30 – 45 minuta prije dodavanja nadjeva od kreme. U zdjeli za miješanje istucite omekšali krem ​​sir.

Umutiti puding i mlijeko. Dobro promiješajte. Dodajte krem ​​siru i prvo polako izmiješati a zatim dobro umutite. Prelijte preko pečenog kolača. Pokrijte šlagom i prelijte čokoladnim sirupom. Čuvajte kremasti božićni kolač u hladnjaku.