Hrana i piće
Kuharica

Kako se priprema fina štrudla od sira?

Kako se priprema fina štrudla od sira?
Fina štrudla od sira najbolja je kada je domaća. Kako se radi fina domaća štrudla od sira?

Štrudla od sira vrlo je popularna u istočnoj Europi pa tako svatko ima svoju verziju štrudle od sira. Međutim, ova klasična i fina štrudla od sira je izuzetno jednostavna za napraviti. Također je svestran recept jer nadjev od sira možete zamijeniti nadjevom od druge vrste sira ili jabuka.

Sastojci potrebni da se pripremi fina štrudla od sira su:

800 grama brašna

400 ml tople vode

2 žlice suhog kvasca

Prstohvat soli

200 ml ulja

šećer u prahu

1 kilogram sira (svježeg ili feta sira)

1 kiselog vrhnja

200 grama grožđica

10 jaja

4 žličice vanilinog šećera

Prvo što trebate učiniti kada želite pripremiti finu štrudlu sa sirom najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Stavite brašno na ravnu površinu. Pomiješajte vodu sa suhim kvascem i solju te prelijte preko brašna. Sve zajedno sjedinite i zamijesite, dodajte još jednu šalicu brašna da se tijesto može lagano mijesiti, a da se ne lijepi za ruke.

Tijesto prerežite na 4 dijela te pospite stol brašnom i počnite što više razvlačiti tijesto. Pomiješajte sve sastojke za nadjev od sira te premažite tijesto uljem i dodajte sloj nadjeva od sira. Tijesto zarolajte i stavite u prethodno namašćenu posudu za pečenje. Kada je sve u posudi, ostavite da odstoji 10-ak minuta. Premažite tijesto preostalim uljem i pecite oko 45 minuta, dok ne porumeni.

Finu štrudlu sa sirom izvadite iz pećnice i premažite s malo vode te poklopite na oko 30 minuta prije posluživanja. Dobar tek!