Dip od kiselog vrhnja gotov je za samo 5 minuta. Pripremite sve sastojke, stavite ih u blender i miksajte. Začinite dip od kiselog vrhnja prema vlastitom ukusu, možete dodati i još neke sastojke u ovaj recept. Čuvajte dip od kiselog vrhnja u hladnjaku u staklenoj posudi hermetički zatovrenoj do tjedan dana.
Sastojci za dip od kiselog vrhnja:
- 5 dcl kiselog vrhnja
- 2 žličice sušenog luka
- žlica peršina
- 3 žličice Worcestershirea
- 2 žličice češnjaka u prahu
- 1 1/2 žličice luka u prahu
- 1 žličica paprike
- 1 žličica suhe gorušice
- sol
Kako napraviti dip od kiselog vrhnja:
Sve sastojke stavite u blender i miksajte oko 2 minute. Kada dobijete ujednačenu smjesu, začinite još prema ukusu, promiješajte i prebacite dip od kiselog vrhnja u staklenu posudu.
Dip od kiselog vrhnja je gotov i možete ga odmah poslužiti. Kao dekoraciju za ovaj dip možete koristiti svježi peršin. Važno je da gotov dip od kiselog vrhnja ne držite duže od 2 sata na sobnoj temperaturi. Poslužite ga i spremite u hladnjak ili držite na ledu.