Hrana i piće
Kuharica

Dip od kiselog vrhnja - recept i priprema

Dip od kiselog vrhnja - recept i priprema
Dip od kiselog vrhnja savršen je dodatak uz različite grickalice ili pak umak za povrće. Kako napraviti domaći dip od kiselog vrhnja?

Dip od kiselog vrhnja gotov je za samo 5 minuta. Pripremite sve sastojke, stavite ih u blender i miksajte. Začinite dip od kiselog vrhnja prema vlastitom ukusu, možete dodati i još neke sastojke u ovaj recept. Čuvajte dip od kiselog vrhnja u hladnjaku u staklenoj posudi hermetički zatovrenoj do tjedan dana.

Sastojci za dip od kiselog vrhnja:

5 dcl kiselog vrhnja

2 žličice sušenog luka

žlica peršina

3 žličice Worcestershirea

2 žličice češnjaka u prahu

1 1/2 žličice luka u prahu

1 žličica paprike

1 žličica suhe gorušice

sol

Kako napraviti dip od kiselog vrhnja:

Sve sastojke stavite u blender i miksajte oko 2 minute. Kada dobijete ujednačenu smjesu, začinite još prema ukusu, promiješajte i prebacite dip od kiselog vrhnja u staklenu posudu.

Dip od kiselog vrhnja je gotov i možete ga odmah poslužiti. Kao dekoraciju za ovaj dip možete koristiti svježi peršin. Važno je da gotov dip od kiselog vrhnja ne držite duže od 2 sata na sobnoj temperaturi. Poslužite ga i spremite u hladnjak ili držite na ledu.