Hrana i piće
Kuharica

Hrskavi čokoladni vafli gotovi za samo pola sata

Hrskavi čokoladni vafli gotovi za samo pola sata
Savršeni čokoladni vafli lako se naprave kod kuće za otprilike 30 minuta. Ovi čokoladni vafli su hrskavi izvana, s nježnom i bogatom čokoladom iznutra.

Čokoladne vafle možete čuvati u hladnjaku dva dana ili ih zamrznuti u vrećicama na oko 3 tjedna. Najbolje ih je podgrijati u pećnici na niskoj temperaturi.

Sastojci za čokoladne vafle:

250 g brašna

50 g kakaa u prahu

40 g granuliranog šećera

2 žličice praška za pecivo

1 žličica sode bikarbone

pola žličice cimeta

pola žličice soli

2 velika jaja, odvojena

60 ml biljnog ulja

150 ml mlijeka

60 g kave

1 žličica ekstrakta vanilije

Čokoladni vafli priprema:

Prethodno zagrijte kalup za čokoladne vafle, pošpricajte neljepljivim sprejom za kuhanje i ostavite sa strane. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer, sol i cimet.

U srednjoj zdjeli tucite bjelanjke ručnim mikserom dok se ne stvore čvrsti snijeg. Stavite na stranu. U zasebnoj srednjoj zdjeli pomiješajte žumanjke, biljno ulje, mlijeko, kavu ako koristite i ekstrakt vanilije.

Suhim sastojcima dodajte smjesu od žutanjaka i dobro promiješajte. Umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izlijte tijesto na vrući pekač za vafle i kuhajte prema uputama proizvođača. Poslužite čokoladne vafle odmah s maslacem, sirupom, šećerom u prahu ili nekim drugim omiljenim dodacima.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx