Kuharica

Hrskavi čokoladni vafli gotovi za samo pola sata

Savršeni čokoladni vafli lako se naprave kod kuće za otprilike 30 minuta. Ovi čokoladni vafli su hrskavi izvana, s nježnom i bogatom čokoladom iznutra.

vafli.jpg
Foto: Pixabay

Čokoladne vafle možete čuvati u hladnjaku dva dana ili ih zamrznuti u vrećicama na oko 3 tjedna. Najbolje ih je podgrijati u pećnici na niskoj temperaturi.

Sastojci za čokoladne vafle:

  • 250 g brašna
  • 50 g kakaa u prahu
  • 40 g granuliranog šećera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • pola žličice cimeta
  • pola žličice soli
  • 2 velika jaja, odvojena
  • 60 ml biljnog ulja
  • 150 ml mlijeka
  • 60 g kave
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Čokoladni vafli priprema:

Prethodno zagrijte kalup za čokoladne vafle, pošpricajte neljepljivim sprejom za kuhanje i ostavite sa strane. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer, sol i cimet.

U srednjoj zdjeli tucite bjelanjke ručnim mikserom dok se ne stvore čvrsti snijeg. Stavite na stranu. U zasebnoj srednjoj zdjeli pomiješajte žumanjke, biljno ulje, mlijeko, kavu ako koristite i ekstrakt vanilije.

Suhim sastojcima dodajte smjesu od žutanjaka i dobro promiješajte. Umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izlijte tijesto na vrući pekač za vafle i kuhajte prema uputama proizvođača. Poslužite čokoladne vafle odmah s maslacem, sirupom, šećerom u prahu ili nekim drugim omiljenim dodacima.