

Čokoladne vafle možete čuvati u hladnjaku dva dana ili ih zamrznuti u vrećicama na oko 3 tjedna. Najbolje ih je podgrijati u pećnici na niskoj temperaturi.
Sastojci za čokoladne vafle:
250 g brašna
50 g kakaa u prahu
40 g granuliranog šećera
2 žličice praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
pola žličice cimeta
pola žličice soli
2 velika jaja, odvojena
60 ml biljnog ulja
150 ml mlijeka
60 g kave
1 žličica ekstrakta vanilije
Čokoladni vafli priprema:
Prethodno zagrijte kalup za čokoladne vafle, pošpricajte neljepljivim sprejom za kuhanje i ostavite sa strane. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer, sol i cimet.
U srednjoj zdjeli tucite bjelanjke ručnim mikserom dok se ne stvore čvrsti snijeg. Stavite na stranu. U zasebnoj srednjoj zdjeli pomiješajte žumanjke, biljno ulje, mlijeko, kavu ako koristite i ekstrakt vanilije.
Suhim sastojcima dodajte smjesu od žutanjaka i dobro promiješajte. Umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izlijte tijesto na vrući pekač za vafle i kuhajte prema uputama proizvođača. Poslužite čokoladne vafle odmah s maslacem, sirupom, šećerom u prahu ili nekim drugim omiljenim dodacima.