Domaći bruger pripremljen na roštilju najbolji je burger. Donosimo provjereni jednostavan recept za pripremu najboljeg burgera.

Ovaj super jednostavan recept za domaći burger od govedine daje vam ukusne pljeskavice, prepune luka i začinskog bilja za dodatni okus, koje savršeno spajaju okuse sa preljevom sa sirom, zelenom salatom i rajčicom.
Sastojci za ovaj burger recept su:
- pola žlice maslinovog ulja
- glavica luka oguljena i sitno nasjeckana
- 500 g mljevenog mesa
- 1 žličica mješavine začinskog bilja
- 1 jaje
- 4 kriške sira po želji
- 4 peciva za burger
- listovi zelene salate
- svježa rajčica
Prvo što trebate učiniti kako bi pripremili ovaj recept za burger je zagrijati maslinovo ulje u tavi. Dodajte luk i kuhajte ga 5 minuta dok ne omekša i počne dobivati zlatnu boju te ga ostavite sa strane. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso sa začinskim biljem i jajetom. Začinite, dodajte luk i dobro promiješajte. Rukama oblikujte 4 pljeskavice.
Pljeskavice pecite na prethodno zagrijanoj tavi 5-6 minuta sa svake strane. Dok se druga strana peče, na vrh staviti krišku sira da se malo otopi. Kada se pljeskavice ispeku, maknite ih iz tave, a zatim lagano prepecite izrezane strane peciva na tavi. Na peciva stavite zelenu salatu, pljeskavice i kriške rajčice te ovaj burger poslužite s kečapom, po želji.