
Kako se priprema najbolji domaći burger?

Ovaj super jednostavan recept za domaći burger od govedine daje vam ukusne pljeskavice, prepune luka i začinskog bilja za dodatni okus, koje savršeno spajaju okuse sa preljevom sa sirom, zelenom salatom i rajčicom.
Sastojci za ovaj burger recept su:
pola žlice maslinovog ulja
glavica luka oguljena i sitno nasjeckana
500 g mljevenog mesa
1 žličica mješavine začinskog bilja
1 jaje
4 kriške sira po želji
4 peciva za burger
listovi zelene salate
svježa rajčica
Prvo što trebate učiniti kako bi pripremili ovaj recept za burger je zagrijati maslinovo ulje u tavi. Dodajte luk i kuhajte ga 5 minuta dok ne omekša i počne dobivati zlatnu boju te ga ostavite sa strane. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso sa začinskim biljem i jajetom. Začinite, dodajte luk i dobro promiješajte. Rukama oblikujte 4 pljeskavice.
Pljeskavice pecite na prethodno zagrijanoj tavi 5-6 minuta sa svake strane. Dok se druga strana peče, na vrh staviti krišku sira da se malo otopi. Kada se pljeskavice ispeku, maknite ih iz tave, a zatim lagano prepecite izrezane strane peciva na tavi. Na peciva stavite zelenu salatu, pljeskavice i kriške rajčice te ovaj burger poslužite s kečapom, po želji.


Jednostavna priprema, bogat okus: Tri neodoljive ljetne salate sa svježim krastavcima

Suptilan luksuz za svaki dan - haljine u neodoljivoj maslac žutoj nijansi
