Ovaj super jednostavan recept za domaći burger od govedine daje vam ukusne pljeskavice, prepune luka i začinskog bilja za dodatni okus, koje savršeno spajaju okuse sa preljevom sa sirom, zelenom salatom i rajčicom.
Sastojci za ovaj burger recept su:
- pola žlice maslinovog ulja
- glavica luka oguljena i sitno nasjeckana
- 500 g mljevenog mesa
- 1 žličica mješavine začinskog bilja
- 1 jaje
- 4 kriške sira po želji
- 4 peciva za burger
- listovi zelene salate
- svježa rajčica
Prvo što trebate učiniti kako bi pripremili ovaj recept za burger je zagrijati maslinovo ulje u tavi. Dodajte luk i kuhajte ga 5 minuta dok ne omekša i počne dobivati zlatnu boju te ga ostavite sa strane. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso sa začinskim biljem i jajetom. Začinite, dodajte luk i dobro promiješajte. Rukama oblikujte 4 pljeskavice.
Pljeskavice pecite na prethodno zagrijanoj tavi 5-6 minuta sa svake strane. Dok se druga strana peče, na vrh staviti krišku sira da se malo otopi. Kada se pljeskavice ispeku, maknite ih iz tave, a zatim lagano prepecite izrezane strane peciva na tavi. Na peciva stavite zelenu salatu, pljeskavice i kriške rajčice te ovaj burger poslužite s kečapom, po želji.