Recept i priprema

Kako se priprema najbolji domaći burger?

Domaći bruger pripremljen na roštilju najbolji je burger. Donosimo provjereni jednostavan recept za pripremu najboljeg burgera.

burger.jpg
Foto: Pixabay

Ovaj super jednostavan recept za domaći burger od govedine daje vam ukusne pljeskavice, prepune luka i začinskog bilja za dodatni okus, koje savršeno spajaju okuse sa preljevom sa sirom, zelenom salatom i rajčicom.

Sastojci za ovaj burger recept su:

  • pola žlice maslinovog ulja
  • glavica luka oguljena i sitno nasjeckana
  • 500 g mljevenog mesa
  • 1 žličica mješavine začinskog bilja
  • 1 jaje
  • 4 kriške sira po želji
  • 4 peciva za burger
  • listovi zelene salate
  • svježa rajčica

Prvo što trebate učiniti kako bi pripremili ovaj recept za burger je zagrijati maslinovo ulje u tavi. Dodajte luk i kuhajte ga 5 minuta dok ne omekša i počne dobivati ​​zlatnu boju te ga ostavite sa strane. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso sa začinskim biljem i jajetom. Začinite, dodajte luk i dobro promiješajte. Rukama oblikujte 4 pljeskavice.

Pljeskavice pecite na prethodno zagrijanoj tavi 5-6 minuta sa svake strane. Dok se druga strana peče, na vrh staviti krišku sira da se malo otopi. Kada se pljeskavice ispeku, maknite ih iz tave, a zatim lagano prepecite izrezane strane peciva na tavi. Na peciva stavite zelenu salatu, pljeskavice i kriške rajčice te ovaj burger poslužite s kečapom, po želji.