Ovo je recept za brzu domaću tjesteninu od 2 sastojka koji daje savršenu tjesteninu sa samo malo brašna i svježih jaja.
Sastojci za brzu domaću tjesteninu:
- 420 g glatkog brašna
- 4 velika jaja
Brza domaća tjestenina priprema:
Za početak pripreme brze domaće tjestenine na veliku ravnu čistu površinu stavite brašno u hrpu. Razbijte sva 4 velika jaja u sredinu brda od brašna stvarajući udubinu za držanje jaja. Lagano rukom razbijte žumanjke jajeta i vršcima prstiju lagano unesite brašno u sredinu udubljenja.
Nastavite dodavati brašno u jaja dok se svo brašno ne upije. Ovo će biti neuredan proces, ali se isplati! Kada se tijesto počne oblikovati dlanovima ga spojite i umijesite u glatko žuto tijesto. Ovo će trajati otprilike 5 minuta.
Kada se tijesto oblikuje u kuglu, čvrsto pokrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na minimalno 30 minuta da se tijesto odmori i razvije gluten. Nakon odmora, izvadite tijesto iz hladnjaka i izrežite ga na 4 jednaka dijela. Ostavite sa strane i pokrijte ručnikom da se ne osuši. Brza domaća tjestenina skoro je gotova.
Pobrašnite radnu površinu i valjak i razvaljajte. Nakon što je tijesto razvaljano, preklopite ga nekoliko puta. Narežite kolut tjestenine na trake, ovisno o tome kakvu tjesteninu radite. Zatim pospite malo brašna preko narezanih traka tijesta i razmotajte ih kako biste otkrili svoju svježu tjesteninu! Ponovite ovaj postupak s preostalim tijestom. Brza domaća tjestenina je gotova i spremna za kuhanje.