Kuharica

Kako se radi brza domaća tjestenina?

Uz dva sastojka, ovaj najbolji recept za brzu domaću tjesteninu nije samo jednostavan, već vam daje mogućnost odabira oblika. Pogledajte kako se priprema brza domaća tjestenina.

domaci-rezanci.jpg
Foto: Pixabay

Ovo je recept za brzu domaću tjesteninu od 2 sastojka koji daje savršenu tjesteninu sa samo malo brašna i svježih jaja.

Sastojci za brzu domaću tjesteninu:

  • 420 g glatkog brašna
  • 4 velika jaja

Brza domaća tjestenina priprema:

Za početak pripreme brze domaće tjestenine na veliku ravnu čistu površinu stavite brašno u hrpu. Razbijte sva 4 velika jaja u sredinu brda od brašna stvarajući udubinu za držanje jaja. Lagano rukom razbijte žumanjke jajeta i vršcima prstiju lagano unesite brašno u sredinu udubljenja.

Nastavite dodavati brašno u jaja dok se svo brašno ne upije. Ovo će biti neuredan proces, ali se isplati! Kada se tijesto počne oblikovati dlanovima ga spojite i umijesite u glatko žuto tijesto. Ovo će trajati otprilike 5 minuta.

Kada se tijesto oblikuje u kuglu, čvrsto pokrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na minimalno 30 minuta da se tijesto odmori i razvije gluten. Nakon odmora, izvadite tijesto iz hladnjaka i izrežite ga na 4 jednaka dijela. Ostavite sa strane i pokrijte ručnikom da se ne osuši. Brza domaća tjestenina skoro je gotova.

Pobrašnite radnu površinu i valjak i razvaljajte. Nakon što je tijesto razvaljano, preklopite ga nekoliko puta. Narežite kolut tjestenine na trake, ovisno o tome kakvu tjesteninu radite. Zatim pospite malo brašna preko narezanih traka tijesta i razmotajte ih kako biste otkrili svoju svježu tjesteninu! Ponovite ovaj postupak s preostalim tijestom. Brza domaća tjestenina je gotova i spremna za kuhanje.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.