Gastro
BRZO I FINO

Zdravi voćni snack: Zamrznute zobene pločice idealne za doručak i užinu

Zdravi voćni snack: Zamrznute zobene pločice idealne za doručak i užinu
Zbog kombinacije maslaca od badema, zobenih pahuljica i jogurta vrlo su zasitne, a voće daje svježinu i potrebnu dozu vitamina

Ako tražite brz, zdrav i ukusan obrok – bilo za doručak, užinu ili hranjivi snack prije ili poslije treninga – ove zamrznute pločice idealan su izbor. Zbog kombinacije maslaca od badema, zobenih pahuljica i jogurta vrlo su zasitne, a voće daje svježinu i potrebnu dozu vitamina.

Sastojci: 

  • 100 g miješanog zamrznutog bobičastog voća
  • 180 g datulja bez koštica
  • 180 g zobenih pahuljica
  • 250 g maslaca od badema (može i od kikirikija, lješnjaka ili drugi orašasti maslac)
  • 30 g mljevenih lanenih sjemenki
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 400 g grčkog jogurta
  • 50 g svježih borovnica i malina

Priprema:

  • Zamrznuto voće stavite u lončić na srednje jaku vatru i povremeno promiješajte. Kada se potpuno odmrzne, maknite s vatre.
  • U blender stavite datulje i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte zobene pahuljice, maslac od badema, mljevene lanene sjemenke i cimet te sve dobro sjedinite.
  • Smjesu prebacite u kalup (18 x 28 cm) obložen papirom za pečenje i čvrsto utisnite u dno. Što jače pritisnete, pločice će se bolje držati.
  • Ohlađeno voće po želji usitnite pa pomiješajte s grčkim jogurtom. Dobivenu kremu rasporedite preko sloja zobenih pahuljica, a na vrh stavite svježe maline i borovnice (ili drugo bobičasto voće).
  • Kalup stavite u zamrzivač na 1–2 sata, dok pločice ne postanu dovoljno čvrste za rezanje.
  • Kada ih izvadite, narežite ih na kocke ili prutiće po želji. Prije konzumacije pustite da odstoje 3–5 minuta na sobnoj temperaturi kako bi se malo odmrznule.

 

Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx