
Tjestenine nikad dosta: Isprobajte kremasto jelo sa šparogama, pestom i i piletinom

Kremasta tjestenina s pestom odlična je ideja za jednostavan ručak ili večeru. Jelo je gotovo za manje od pola sata, a puno je sočne piletine i nježnih šparoga.
Sastojci:
- 400 g uskih rezanaca (fettuccine, linguine ili tagliatelle)
- 300 g pilećih prsa bez kostiju i kože
- 250 g vrhova šparoga
- 300 ml slatkog vrhnja
- 2 žlice pesta od bosiljka
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol i mljeveni papar (po ukusu)
Priprema:
U velikom loncu zakuhajte vodu sa soli. Dodajte odabranu tjesteninu i kuhajte je prema uputama s pakiranja do željene mekoće. Tijekom kuhanja više puta promiješajte.
Pileća prsa prerežite po duljini napola te komade začinite solju i mljevenim paprom s obje strane. U dubljoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Kad je ulje vruće, stavite pileće filete i pecite ih dok nisu potpuno pečeni (oko 3 minute sa svake strane). Izvadite ih iz tave i ostavite da odstoje 5 minuta, zatim ih narežite na trakice ili zalogajčiće.
Tavu u kojoj se pekla piletina vratite na štednjak i po potrebi dodajte još malo ulja. Na zagrijanoj masnoći kratko popržite vrhove šparoga, da omekšaju, ali da ostanu čvrsti i hrskavi.
Ulijte vrhnje i kuhačom dobro sastružite dno tave da se odvoje svi karamelizirani komadići nastali tijekom pečenja. Umak kuhajte na laganoj vatri 3 minute, zatim dodajte pesto i komadiće piletine. Kuhajte još 2 minute te po ukusu začinite solju i paprom. Ako je umak pregust, razrijedite ga s nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina.
U umak dodajte ocijeđene rezance. Dobro promiješajte i odmah poslužite.


Halle Berry izgleda senzacionalno u košulja-haljini koju želimo u svom ormaru

Zagreb vrvi događanjima – gastro mjesta, besplatna glazba i muzeji za različite ukuse
