403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
DAŠAK TALIJANSKE KUHINJE

Ljetni klasik u 10 minuta: Bruskete s rajčicom, mozzarellom i pestom

Ljetni klasik u 10 minuta: Bruskete s rajčicom, mozzarellom i pestom
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Za dodatnu hrskavost, možeš kruh prije tostiranja premazati s malo maslinovog ulja i protrljati režnjem češnjaka

Kad ljetne temperature pređu 30°C, zadnje što želimo je stajati pored štednjaka. Zato su bruskete – male, hrskave kriške kruha s raznim nadjevima – idealno rješenje za brz i ukusan ručak ili laganu večeru. Ova verzija s rajčicama, mozzarellom i pestom ima sve što volimo ljeti: svježinu, aromu i boje! Za dodatnu hrskavost, možeš kruh prije tostiranja premazati s malo maslinovog ulja i protrljati režnjem češnjaka. Ako ti je ostalo pečenih paprika, tikvica ili pršuta – sve to možeš dodati kao nadjev. 

Sastojci: 

  • 1 baget ili nekoliko kriški domaćeg kruha
  • 2 zrele rajčice
  • 1 kugla mozzarelle (ili mini mozzarelline)
  • 2 žlice pesta od bosiljka (gotovi ili domaći)
  • Maslinovo ulje
  • Svježi bosiljak
  • Sol, papar

Priprema: 

  • Kruh nareži na deblje kriške (oko 1,5 cm) i lagano ih tostiraj na tavi, grilu ili u pećnici dok ne postanu hrskave.
  • Rajčice nareži na male kockice i posoli. Ako želiš dodatni “umami”, možeš dodati i sitno sjeckani češnjak.
  • Mozzarellu nareži ili rukama natrgaj na manje komade.
  • Na svaku krišku kruha nanesi žlicu pesta, zatim složi rajčice i mozzarellu.
  • Pokapaj maslinovim uljem, posoli i popapri po ukusu.
  • Ukrasiti svježim listovima bosiljka i poslužiti odmah – najbolje uz čašu hladne limunade ili bijelog vina.

 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx