Francuska gastronomija obogatit će svako nepce. Od finih vina, sireva, slastica pa sve do slanih pita, Francuzi su zaista pravi hedonisti i znaju uživati u svakom zalogaju i trenutku. Francuska kuhinja poznata je i po prhkoj slanoj piti quiche. Recept s bobom i špinatom nam donosi mladi par Petra i Denis koji svakodnevno dijele nove okuse i recepte sa svojim pratiteljima na Instagram profilu.
Sastojci za tijesto:
- 250g glatkog brašna
- 125g maslaca
- 2 žlice kiselog vrhnja
- malo soli
Priprema:
- Tijesto zamijesiti, zamotati u prozirnu foliju.
- Ostaviti u hladnjaku na pola sata.
Sastojci za nadjev:
- 500g špinata
- 100g mladog boba
- 150g cheddar sira
- 200ml vrhnja za kuhanje
- 3 jaja
- 1 češnjak
- sol
- papar
- muškatni oraščić
Priprema:
- Prokuhati posoljenu vodu i kratko blanširati bob (3 minute) i špinat (1 minutu). Na maslacu kratko prepržiti nasjeckani češnjak, dodati bob i špinat, posoliti i popapriti, kratko dinstati i ostaviti da se ohladi.
- Pjenjačom umutiti jaja, dodati vrhnje, naribani sir, začiniti muškatnim oraščićem i posoliti.
- Razvaljati tijesto i staviti ga u okrugli kalup s papirom za pečenje na dnu. Staviti na tijesto bob i špinat te preliti smjesom od jaja.
- Peći na 180°C oko 40 min.