Knjiga tjedna

Darujemo knjigu 'Mag iz Kremlja' - roman leden i žestok kao čaša votke

Naša knjiga tjedna ovoga puta je 'Mag iz Kremlja' - napeto djelo fikcije koje uvjerljivim i tečnim stilom čitatelje vodi u najuži krug ruskog predsjednika!

mag iz kremlja_znanje.jpg

Zvali su ga "mag iz Kremlja". Zagonetni Vadim Baranov prvo je bio kazališni redatelj pa producent reality showova da bi na kraju postao Putinova, to jest Careva, siva eminencija. Ali Baranov nije običan karijerist: upleten u sve mračnije tajne sustava koji je pomogao stvoriti, taj pjesnik zalutao među vukove napravit će sve da se iz njega izvuče. Naposljetku podnosi ostavku na mjesto političkog savjetnika, a glasine o njemu, umjesto da utihnu, samo se množe, i nitko nije u stanju razmrsiti istinu od laži. Sve dok jedne noći on ne povjeri svoju priču pripovjedaču ove knjige… i odvede nas ravno u središte ruske vlasti.

Od rata u Čečeniji preko Olimpijskih igara u Sočiju pa sve do ukrajinske krize, Mag iz Kremlja veliki je roman suvremene Rusije.

Recenzije:

"Roman leden i žestok kao čaša votke." Les Échos

"Zapanjujući prikaz mentaliteta i ratničke logike Vladimira Putina." Libération

"Priča o čovjeku koji je otišao iz politike jer je izgubio naklonost Cara, igraču koji je bio u samom srcu vlasti, nemilosrdnom Machiavelliju koji se povukao u osamu i tajnovitost. Dakako, ovaj roman baca prodorno svjetlo na tekuća geopolitička zbivanja. Ali nadživjet će ih svojom neumoljivom lucidnošću i briljantnim stilom." Le Monde des Livres

"Page-turner koji jednostavnim pisanjem i zavodljivim stilom te neviđeno realistički opisuje kulise ruske vlasti posljednjih dvadeset godina." Frédéric Beigbeder

"Uz vještog pripovjedača i tako bogat materijal nije nikakvo čudo što je Mag iz Kremlja privlačan, uvjerljiv roman koji potpuno zasluženo nosi status bestselera." New Statesman

O autoru:

Giuliano da Empoli je esejist i politički savjetnik talijansko-švicarskog porijekla. Njegovo prethodno djelo, Inženjeri kaosa, posvećeno novim majstorima političke propagande, prevedeno je na dvanaest jezika. Mag iz Kremlja njegov je prvi roman.

Ovaj sjajan roman može biti tvoj. Sve što trebaš je objasniti zašto ga baš ti zaslužuješ. Je li ova knjiga baš za tebe ili želiš nekoga iznenaditi? Nagrađujemo najkreativniji odgovor!

Prijaviti se možeš do ponedjeljka 26. lipnja u 12h kada objavljujemo dobitnika/cu.

Sretno!

Uskoro ćemo objaviti dobitnice
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.