7 zdravih navika

S poboljšanom probavom do zdravije tjelesne težine

Prekomjerena tjelesna težina velik je problem modernog doba, a suvremeni pristup mršavljenju nije samo striktna dijeta već i postizanje uravnotežene probave

DONAT CRO VITAL 1500x1000 MAJ22 V12.jpg

Sve više ljudi u današnje vrijeme pati od raznih probavnih problema poput usporene probave, bolova u želucu, žgaravice i nadutosti. Istovremeno se sve više govori o problemu modernog doba – epidemiji pretilosti i prekomjerne tjelesne težine. Brojne studije pokazale su promjene u crijevnoj mikrobioti u pretilih osoba u odnosu na zdrave osobe, kao i poremećenu funkciju probave u pretilih osoba.

Suvremeni pristup mršavljenju ne podrazumijeva samo mršavljenje provođenjem redukcijskih dijeta, već je naglasak na pravilnoj prehrani i zdravom načinu života s ciljem postizanja uravnotežene probave i zdravije tjelesne težine.

Donat Vital najnoviji je besplatni vođeni program zdravlja (postoje još programi Detox i Imuno) koji su osmislili nutricionisti i kineziolozi, a njegova učinkovitost dokazana je znanstvenom studijom.

shimmer fallback

Program Donat Vital izravno utječe na zdravlje probavnog sustava u cilju postizanja ravnoteže i smanjenja tjelesne težine. U 60-dnevnom stručnom programu poboljšat ćete rad probavnog sustava, usvojiti zdrave navike, poboljšati zdravlje i kvalitetu života te postići zdraviju tjelesnu težinu.

7 zdravih navika za uspješan završetak programa Donat Vital i za najbolje rezultate

1) Pridržavajte se osnovnih načela pravilne prehrane – uravnoteženost, umjerenost i raznolikost.

2) Slijedite plan prehrane Donat Vitala.

3) Svaki dan pijte prirodnu mineralnu vodu Donat kako biste podržali rad probavnog sustava.

4) Budite fizički aktivni najmanje 150 minuta tjedno.

5) Spavajte dovoljno i kvalitetno, najmanje 6 sati dnevno.

6) Odvojite 30 minuta za odmor i opuštanje tijekom dana.

7) Održavajte motivaciju i dosljednost izvodeći svakodnevne male rituale koje posvećujete samo sebi.

Hodanje ima brojne dobrobiti za zdravlje, a u video pogledajte što kaže mr. sc. Kristina Aralica Tušak, nutricionistkinja.

Jeste li znali?

Ljudsko tijelo postupa vrlo štedljivo s energijom koju dobiva iz hrane. Ako konzumiramo više nego što trošimo, energija će se pohraniti i time će se povećati tjelesna težina. Ako unesemo samo 10 % više kalorija nego što ih potrošimo, tjelesna težina će se uvećati za 14 kg godišnje ili 70 kg u pet godina.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.