Koliko često trebaš prati grudnjake i koliko ih stvarno trebaš imati?

Postoje različite teorije o pranju ovog intimnog, ali vrlo važnog komada odjeće. Pranje grudnjaka nije kvantna fizika, ali mali trikovi pomoći će da dulje traju i zadrže dobar oblik

Koliko često trebaš prati grudnjake i koliko ih stvarno trebaš imati?
Play logo

Osjećaš li se krivom jer ne pereš često svoje grudnjake? Zanemarujemo li ovaj komad odjeće koji direktno dolazi na kožu? Ali iskreno postoje različite teorije o tome koliko često trebamo prati grudnjake ili na koji način ih trebamo prati? Ručno ili strojno pranje? Dnevno, tjedno ili rjeđe? Najbolje je odgovore potražiti kod ljudi koji se tim materijalima bave profesionalno. 

Danny Koch je četvrta generacija vlasnika Town Shopa, trgovine koja se smatra mekom za donje rublje u New Yorku, više od 125 godina njegova obitelji vodi trgovinu. Za portal Health objasnio je koji mitovi postoje uz pranje donjeg rublja, ali i kako paziti na materijal tijekom pranja.

Play logo
Image

Kako odabrati savršeni samostojeći grudnjak?


Koliko često treba prati grudnjake?
Koch preporučuje pranje nakon drugog, maksimalno trećeg nošenja. "Glavna stvar je zadržati integritet grudnjaka koliko god je to moguće", kaže Koch. Kada se grudnjak nalazi na tvom tijelu 10 do 12 sati dnevno, ne sakupljaju se samo ulja s tijela i dezodorans, već se elastični dio rasteže i gubi oblik. A kada uložiš određenu količinu novaca u kvalitetan grudnjak treba maksimalno iskoristiti svoje ulaganje.


shimmer fallback


(Foto: Unsplash)

Kako je najbolje prati grudnjake?
Ako ti pomisao na ručno pranje nije baš draga, Koch objašnjava da to postaje rutina koja neće biti tako strašna. "Postoji samo jedan način – ručno pranje. Za razliku od drugih komada odjeće, grudnjak sadrži 35 do 40 komada kao i metal koji nije pogodan za perilicu", objašnjava Koch. Savjetuje da se koriste nježni deterdženti za rublje i jednostavno opere 4 do 5 minuta u umivaoniku i zatim stavi na sušenje. To nije obveza koja traje pola sata, doslovno je potrebno pet minuta.

Koliko grudnjaka stvarno trebamo?
Za stalno rotiranje potrebno je četiri grudnjaka godišnje, svaki se može nositi 90 do 100 puta. Koch dalje naglašava važnost naizmjeničnog mijenjanja što omogućava grudnjaku da povrati i zadrži svoj oblik i elastičnost. 

Pravilan način spremanja grudnjaka?
Nije to kvantna fizika i vrlo je jednostavno, grudnjak treba biti zaštićen. Jednostavno preklopi košarice i odloži, nema potrebe za vrećicama. Kada se putuje, Koch preporučuje da se grudnjaci stave između slojeva mekane odjeće. 

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.