Ključ sreće leži u prvih 30 minuta u danu - tvrdi najsretniji narod na svijetu

Ako nećemo vjerovati Fincima, stručnjacima za sreću, kome ćemo? Čini nešto što ti je lijepo i što će ti ostaviti utisak na cijeli dan

Ključ sreće leži u prvih 30 minuta u danu - tvrdi najsretniji narod na svijetu

Nemaju puno sunca, zime su im nepodnošljivo hladne i tamne, a hrana im i nije Bog zna što (usporedivši s mediteranskom kuhinjom, primjerice), no ipak, Finci su najsretniji narod na svijetu. U čemu je tajna? Da, imaju odlično uređenu državu, besplatno školovanje,  odličnu medicinsku skrb i najčišći zrak nadaleko. Ne moraju brinuti hoće li na kraju mjeseca uspjeti ostati u plusu ili će zagaziti u crveno na bankovnom računu. Briga o novcu im je potpuno strana. Dovoljno razloga za sreću, zar ne?

Image

Svrha života prema astrologiji: Škorpioni čine život uzbudljivijim, a Rakovi nas uče kako brinuti za druge

No, mogli bismo zaključiti da su sve to  ustvari pozitivne posljedice njihova zdrava stava. Životna trenerica, Finkinja iz Helsinkija,  Jukka, otkriva što to Finci imaju, a većina drugih naroda nema. "Ključ sreće je pronaći nešto sitno u svakome danu na čemu ćeš biti zahvalna. To može biti neka gesta tvog partnera, procvjetalo cvijeće na balkonu ili fina hrana", kaže za Daily Mail Jukka.

Image


(FOTO: Pixabay)

Dodaje, život treba gledati s pozitivne strane (a to činiš tako što vježbaš zahvalnost i fokusiraš se na ono dobro), a ne s negativne. Uvijek možeš naći nešto loše. Za primjer opet možemo uzeti partnera koji nije obavio nešto što si mu rekla, cvijet koji nije procvjetao baš onako kako si htjela ili hranu koja je preslana ili premalo slana.

U životu treba izabirati stvari na kojima možeš poraditi, a ne "drviti" po onima koje ne možeš popravljati. Ako nisi talentirana za pjevanje, ostavi se pjevanja. Nađi nešto u čemu si dobra. Sigurno postoji.

Zanimljivo je da Jukka naglašava koliko je bitno prvih pola sata u tvom danu za čitav dan, a time i mjesec i godinu i život. U tih prvih pola sata trebala bi popiti veliku čašu vode i odraditi laganu tjelovježbu, a onda uživati u šalici kave uz neko nadahnjujuće štivo. Činiti nešto što ti je lijepo i što će ti ostaviti utisak na cijeli dan. 


(FOTO: Pexels)

Ova životna trenerica sa sjevera Europe preporučuje i jutarnje tuširanje u hladnoj vodi. Ako ti je to ipak previše, bit će dovoljno umiti se u njoj.  

Ne zaboravi na sport. Lagana tjelovježba ujutro, nije dovoljna. Smatraju Finci. Boravak u prirodi, bicikliranje, penjanje, planinarenje, trčanje ili hodanje - to su za njih sportovi koji krijepe i dušu i tijelo čineći ih sretnima i spremnima na izazove.

Primijeni barem jednu od Jukkinih preporuka i sigurne smo da ćeš vidjeti pozitivne pomake u svojoj svakodnevici.  

Image