Zdravlje
Zdravlje

Kako omekšati bademe?

Kako omekšati bademe?
Ako želite naučiti kako omekšati bademe i koja je prednost njihova namakanja, više pročitajte u nastavku

Ako ste se pitali kako omekšati bademe te koja je svrha toga, namakanjem badema u vodi smanjuje se količina kiselina koji se nalaze u ljusci orašastog voća, a koji mogu smanjiti apsorpciju hranjivih tvari iz badema u tijelu. (FOTO: Pixabay) Iz mokrih badema tijelo će još bolje "upiti" svu njihovu hranjivost, vitamine i minerale te stimulirati aktivnost enzima u tijelu, čime se poboljšava probava. Dodatni je plus namočenih badema taj da su mokri bademi još ukusniji od suhih te se mogu koristiti u brojnim receptima. Kako omekšati bademe? Najbolja metoda kako omekšati bademe je 24-satno namakanje u dvije vode. Oko 250 grama badema stavite u posudu ili lonac i prelijte ih toplom vodom. Nakon 12 sati iscijedite vodu i dodajte bademima dvije žličice soli. Nakon toga ponovno napunite posudu toplom vodom i ostavite bademe u njoj još 12 sati.