403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Zdravlje
Zdravlje

Kako omekšati bademe?

Kako omekšati bademe?
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Ako želite naučiti kako omekšati bademe i koja je prednost njihova namakanja, više pročitajte u nastavku

Ako ste se pitali kako omekšati bademe te koja je svrha toga, namakanjem badema u vodi smanjuje se količina kiselina koji se nalaze u ljusci orašastog voća, a koji mogu smanjiti apsorpciju hranjivih tvari iz badema u tijelu. (FOTO: Pixabay) Iz mokrih badema tijelo će još bolje "upiti" svu njihovu hranjivost, vitamine i minerale te stimulirati aktivnost enzima u tijelu, čime se poboljšava probava. Dodatni je plus namočenih badema taj da su mokri bademi još ukusniji od suhih te se mogu koristiti u brojnim receptima. Kako omekšati bademe? Najbolja metoda kako omekšati bademe je 24-satno namakanje u dvije vode. Oko 250 grama badema stavite u posudu ili lonac i prelijte ih toplom vodom. Nakon 12 sati iscijedite vodu i dodajte bademima dvije žličice soli. Nakon toga ponovno napunite posudu toplom vodom i ostavite bademe u njoj još 12 sati.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx