Surogat majčinstvo

Slavni roditelji koji su dobili djecu uz pomoć surogat majke

Danas postoje mnogi načini za stvaranje obitelji, a surogat majčinstvo jedan je od njih za koji se odlučuje sve više slavnih parova - izdvojile smo neke od njih

roditelji-surogat.jpg
Foto: www.profimedia.hr

U 2022. godini postoji mnogo načina za stvaranje obitelji, uključujući usvajanje, umjetnu oplodnju i surogat majčinstvo. A za surogat majčinstvo se, iz raznih razloga, odlučuje sve više slavnih, a riječ je o vrsti medicinski potpomognute oplodnje gdje se ženi (surogatu) u maternicu implantira oplođeni embrij, a ona zatim iznosi trudnoću za osobu ili par koji potom posvaja dijete.

Image
Težak početak

Dobili su drugu priliku: Slavni i bogati ljudi za koje možda nisi znala da su posvojeni

A posljednja slavna osoba koja je dobila dijete uz pomoć surogata je i glumica Rebel Wilson, koja je nedavno objavila vijest da je postala majka kćerkici Royce. "Ponosna sam što mogu objaviti rođenje mog prvog djeteta, Royce Lillian, rođene prošlog tjedna putem surogata", napisala je glumica prije nekoliko dana na Instagramu. "Ne mogu ni opisati ljubav koju gajim za nju, ona je prekrasno čudo! Zauvijek sam zahvalna svima koji su bili uključeni, (znate tko ste), ali posebno hvala mojoj prekrasnoj surogat majci koja ju je nosila i rodila s takvom milošću i brigom. Hvala vam što ste mi pomogli osnovati vlastitu obitelj, to je nevjerojatan dar", istaknula je glumica u emotivnoj objavi.

No poznata glumica nije jedina kojoj je surogat majčinstvo bila opcija da osnuje vlastitu obitelj. Puno je slavnih parova koji se odlučuju za ovu metodu, a najčešći razlog je neplodnost. Surogat majčinstvo opcija je i brojnim samohranim roditeljima, kao i gay parovima, a u nastavku smo izdvojile nekoliko celebrity parova, kao i samohranih roditelja, koji su postali roditelji uz pomoć surogat majke.

Priyanka Chopra i Nick Jonas

"Presretni smo što možemo potvrditi da smo dobili bebu putem surogata", napisali su u siječnju 2022. Priyanka Chopra i Nick Jonas na svom Instagramu i time potvrdili da su postali roditelji. Vijest o bebi bila je iznenađenje za obožavatelje, ali oboje su tijekom svoje veze govorili o svojoj namjeri da osnuju obitelj. "Djeca su veliki dio onoga što želimo za budućnost. S Božjom milošću, kad se dogodi, dogodit će se", rekla je Chopra za Vanity Fair tek osam dana prije vijesti o njihovoj bebi.

Sarah Jessica Parker i Matthew Broderick

Sarah Jessica Parker i Matthew Broderick 2002. godine dobili su sina Jamesa Wilkieja, kojeg je Parker sama nosila i rodila, a 2009. godine dobili su blizanke, Tabithu i Marion, i to putem surogat majčinstva. "Pa, znate, pokušavali smo proširiti našu obitelj nekoliko godina i zapravo smo istražili razne načine kako to učiniti. Ovo je bila jedna od stvari o kojima smo ozbiljno razgovarali i za koju smo se na kraju odlučili", rekla je Parker za Access Hollywood 2009. o surogat majčinstvu.

Amber Heard

Glumica i bivša supruga Johnnyja Deppa, Amber Heard, dobila je djevojčicu Oonagh u travnju 2021. godine, navodno putem surogata, što su potvrdili glumičini prijatelji za Page Six. U srpnju 2021. podijelila je fotografiju na Instagramu na kojoj drži svoju usnulu kćer. "Tako sam uzbuđena što mogu s vama podijeliti ovu vijest. Prije četiri godine odlučila sam da želim imati dijete. Htjela sam to učiniti pod svojim uvjetima", napisala je glumica na svom Instagramu. "Ona je početak ostatka mog života", dodala je.

Hilaria i Alec Baldwin

Hilaria i Alec Baldwin objavili su rođenje svog šestog djeteta u ožujku 2021., samo šest mjeseci nakon što je Hilaria rodila njihovo peto dijete. Baldwinovi nisu javno komentirali kako je njihovo šesto dijete došlo na svijet, ali kako je Hilaria rodila njihovog sina Eduarda tek šest mjeseci prije, izvor je za People potvrdio da je Luciju rodila surogat majka. "Tako smo zaljubljeni u našu kćer Luciju. Baš kao i tvoja braća i sestre, ti si ostvarenje sna", napisala je Hilaria Baldwin uz fotografiju djeteta na Instagramu.

Kim Kardashian i Kanye West

Kim Kardashian i Kanye West dvoje od svoje četvero djece dobili su uz pomoć surogat majke jer bi trudnoća za Kardashian bila prerizična. Nakon što joj se nakon prve dvije trudnoće razvila placenta accreta, stanje koje može biti opasno po život, Kardashian se okrenula surogat majčinstvu za svoje dvoje najmlađe djece, Chicago i Psalma. "Znate, stvarno je drugačije", rekla je Kardashian za ET 2017. o surogat majčinstvu. "Svatko tko kaže ili misli da je to samo laki izlaz jednostavno je potpuno u krivu. Mislim da je mnogo teže prolaziti kroz to na ovaj način, jer nemaš kontrolu. Očito je da je važno izabrati nekoga kome potpuno vjeruješ i s kim imaš dobru vezu i odnos, ali svejedno je teško".

Neil Patrick Harris i David Burtka

Glumac Neil Patrick Harris i njegov suprug David Burtka su 2010. dobili blizance Gideona i Harper uz pomoć surogat majke. "Gay muškarcima je puno teže imati djecu, iako smo mi pokušali", našalio se Burtka tijekom pojavljivanja u showu "Wendy" 2020. godine. Ispričao je da su uspjeli postati roditelji uz pomoć dvije žene. "Postojala je donatorica jajnih stanica, divna žena koja je bila anonimna", rekao je i dodao da im je druga žena bila surogat majka.

Nicole Kidman i Keith Urban

Jednu od kćeri Nicole Kidman i Keitha Urbana nosila je surogat majka. Njihova druga kći, Faith, rođena je uz pomoć surogat majke 2011. godine, tri godine nakon što je Kidman rodila njihovu prvu kćer Sunday Rose. "Naša je obitelj doista blagoslovljena i jako zahvalna što smo dobili bebu Faith Margaret. Nijedna riječ ne može na adekvatan način prenijeti nevjerojatnu zahvalnost koju osjećamo prema svima koji su bili tolika podrška tijekom cijelog ovog procesa, posebno prema našoj surogat majci", rekao je par tada u priopćenju.

Ricky Martin i Jwan Yosef

Pjevač Ricky Martin i njegov suprug Jwan Yosef zajedno imaju četvero djece. Martin je prvi put dobio blizance Valentina i Mattea 2008. godine kao samohrani roditelj. "Posvojenje je bila jedna opcija, ali je komplicirana i može trajati dugo. Surogat majčinstvo je bila intrigantna i brža opcija. Pomislio sam, 'uskočit ću u ovo bez straha'", rekao je tada za People. Deset godina kasnije, Martin i njegov suprug Yosef dobili su svoju prvu zajedničku kćer Luciju, a 2019. godine u obitelj je stiglo i četvrto dijete, sin Renn.