Kad ga probate, uvjerit ćete se da se nimalo ne razlikuju od originala, a priprema je brza i jednostavna.
Sastojci:
- 100 g napolitanki s lješnjakom
- 150 g lješnjaka
- 200 g Nutelle
- 150 g čokolade (za kuhanje ili mliječne)
- 4-5 žlica ulja
Priprema:
- Lješnjake najprije na nekih 8-10 minuta stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C. Izvadite ih, prohladite, skinite im opnu, a zatim ih sitno nasjeckajte.
- Napolitanke izlomite, dodajte isjeckane lješnjake i Nutellu i sve sjedinite.
- Oblikujte kuglice i ostavite ih u frižider da se ohlade. (Ako je masa premekana za oblikovanje kuglica, najprije nju stavite u hladnjak na neko vrijeme, da se malo stegne.)
- Istopiti čokoladu s uljem na laganoj vatri pa umakati kuglice. Ovisno o vrsti čokolade, možete dobiti različit izgled kuglica, ali u svakoj varijanti su veoma ukusne.
(Izvor: Kuhajtesnama.com)