Dojena beba ima jake grčeve i probleme sa stolicom pa razmišljam prijeći na AD

Imam bebu staru dva mjeseca i ima grčeve i probleme sa stolicom. Na primjer, već dva dana nema stolicu i danas je treći dan. Puno ispušta vjetrove i zbog toga plače.

shutterstock_1735801265.jpg

Htjela bi prijeći na adaptirano mlijeko, ali ne znam koje i kako. Pa ako mi vi možete reći koje mlijeko uzeti i kako početi? Kad god joj dam cicu jede, ali je jako nemirna pa ne znam je li to normalno. I ima grčeve. Molim vas za pomoć, jer ne znam što da više radim. Što se tiče moje prehrane, ništa ne jedem što bi moglo bebi izazvati grčeve. I da li mogu kuhati normalno na luku, jer do sad sam sebi kuhala bez luka, a djeci i mužu posebno, što je postalo frustrirajuće. Hvala.

Odgovor:

Poštovana,

vaše mlijeko je sigurno bolji izbor od adaptiranog, sadrži optimalan sastav i imunološke tvari koje štite bebu, što nema niti jedno adaptirano mlijeko. Bitno je samo da dijete napreduje na tjelesnoj masi. Ispuštanje vjetrova i kolike nisu neobične u ovoj životnoj dobi, a također niti to da izostaje stolica, jer dijete ne može sve probaviti iz majčinog mlijeka . Vi možete normalno jesti. Ako su kolike vrlo jake, a u obitelji je netko alergičar, eventualno možete vi pokušati prehranu bez kravljeg mlijeka i mliječnih proizvoda kroz 10 do 14 dana, da se vidi je li to umanjuje kolike. Istovremeno trebate sebi, ako budete duže na takvoj prehrani, dodati kalcij od 1 grama, kako Vi ne bi bili u manjku kalcija. Ukoliko to ne poboljšava situaciju, nastavite jesti dalje normalno.