Ovi trikovi pomoći će ti da budeš motivirana baš svaki dan

Nemoj dopustiti lošem raspoloženju da ti uništava svakodnevicu. Posveti se poslu, zadacima i aktivnostima koje te vesele

Ovi trikovi pomoći će ti da budeš motivirana baš svaki dan

Uz sve što nas je snašlo u posljednjih mjesec dana, prilično je teško zadržati optimizam i dobro raspoloženje. Zbog pandemije koronavirua svi smo se našli u jednoj nepoznatoj i neizvjesnoj situaciji.

Život nam se promijenio doslovno preko noći i prisiljeni smo ostati kod kuće te stvoriti neke nove navike. Mnogi rade od doma, rijetko izlazimo van i shopping sve više obavljamo online. Oni koji rade od doma, moraju stvoriti nove rutine i pronaći način kako da budu produktivni, što nije uvijek lako.

Pronaći motivaciju i entuzijazam čini se prilično teško, no nije i nemoguće. Svi bismo najradije preskočili ovo vrijeme i vratili se svom normalnom životu, no jedino što nam preostaje je čekati i nadati se da će nam budući dani donijeti poboljšanje. Ipak, to ne znači da se trebaš zapustiti i dopustiti lošem raspoloženju da ti uništava svakodnevicu. Posveti se poslu, zadacima i aktivnostima koje te vesele.

via GIPHY

Imaš li problema s nedostatkom motivacije i niskom razinom energije, ne brini jer je to posve normalno ovih dana kada nam se svima raspoloženje mijenja iz sata u sat. I u normalnim se okolnostima ne možeš stalno osjećati motivirano, no uz malo truda uspjeti ćeš postići sve ono što si zamislila.

U nastavku ti otkrivamo nekoliko odličnih načina koji će ti pomoći da svaki svoj dan započneš s visokom dozom motivacije, energije i odlučnosti.Foto: Unsplash


Ustani iz kreveta

Jedna od najvažnijih stvari koje trebaš učiniti početkom dana je vrlo jednostavna – ustani iz kreveta odmah nakon što se probudiš, umjesto da se izležavaš satima. Na taj način biti ćeš puno produktivnija i bolje ćeš se osjećati. Nastoj uspostaviti urednu rutinu kad je riječ o spavanju i pokušaj se buditi svaki dan u isto vrijeme.


shimmer fallback

Zapiši svoje ciljeve i snove

Još jedan koristan trik koji će ti pomoći da se osjećaš motivirano je taj da zapišeš sve svoje važne ciljeve i velike snove i da ih staviš negdje na vidljivo mjesto. To će ti pomoći da budeš fokusirana na svoj cilj i da zadržiš svoj fokus i entuzijazam na zavidnoj razini.


shimmer fallback

Istegni se

Dokazano je da fizička aktivnost doprinosi dobrom raspoloženju stoga odmah nakon ustajanja iz kreveta odradi  nekoliko vježbi istezanja i osjećati ćeš se fantastično. Studije su pokazale da redovno vježbanje potiče izlučivanje dopamina – hormona koji je zaslužan za dobro raspoloženje. Osim vježbanja, možeš izaći na svjež zrak i proštetati šumom, parkom ili livadom. To će učiniti čuda za tvoje zdravlje, ali i povećati ti samopouzdanje i pomoći ti da ostaneš pozitivna.  


shimmer fallback

Pij puno vode

Hidratacija je ključna za dobro zdravlje i lijep izgled, a također će ti pomoći da se osjećaš svježe i energično. S obzirom na to da naše tijelo tijekom spavanja postaje dehidrirano, odmah nakon buđenja popij veliku čašu vode u koju si iscijedila malo limuna. To će potaknuti metabolizam i detoksikaciju organizma.  


shimmer fallback

Slušaj svoju omiljenu glazbu

Glazba može biti vrlo korisna za poticanje dobrog raspoloženja i vedre energije. U trenucima kada se osjetiš bezvoljno, upali svoje omiljene pjesme, pjevaj i pleši. To će potaknuti dobro raspoloženje, povećati ti energiju i pomoći ti da se osjećaš motiviranije.shimmer fallback

Fokusiraj se na sadašnji trenutak

Budućnost je neizvjesna stoga je najbolje da se fokusiraš na danas i na sadašnji trenutak jer sve ostalo je izvan tvoje kontrole. Zaboravi i na prošlosti i nemoj joj dopustiti da ti kvari sadašnjost. Pusti sve ono što je bilo, bolje ćeš se osjećati. Budi ovdje i sada i pokušaj pronaći sreću i zadovoljstvo u malim stvarima.


Budi disciplinirana

Prakticiranje samodiscipline ovih je dana važnije nego ikad. Osim što ćeš tako zaštititi zdravlje sebe i svojih bližnjih, to će ti također pomoći i da se suočiš sa svim svojim svakodnevnim zadacima, bilo da je riječ o poslu ili pak kućanskim obavezama. Nauči se disciplini i nemoj dopustiti da te bilo što ometa dok radiš. Distrakcija je mnogo, osobito ako radiš od doma, no moraš naučiti kako ih ignorirati. Odredi si prioritete i fokusiraj se na ono što ti je najvažnije i uspješno ćeš nadvladati svoju bezvoljnost i lijenost.


shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.