Kada konac i igla izvezu fora modnu priču: Od običnih bijelih T-shirta do jedinstvenih majica

Slatke, ručno rađene i maštovite - to su majice domaćeg brenda VJ Sanjarka koji nas je svojom jednostavnom, ali šarmantnom estetikom odmah osvojio

Kada konac i igla izvezu fora modnu priču: Od običnih bijelih T-shirta do jedinstvenih majica

Već dugo nismo vidjele slađe i simpatičnije bijele majice od onih koje nastaju u kreativnoj radionici mladog hrvatskog brenda, VJ Sanjarka (Vječna Sanjarka). U rukama kreativke i dizajnerice Katarine Golubić i odjevni komadi ožive i postanu odraz osobnosti, maštarija i skrivenih snova osobe koja ih nosi. Naime, spretnom igrom šarenog konca i igle, Katarina stvara prava mala vezena remek-djela i tako od T-shirta koje inače nitko ne bi zamijetio, nastaju modne poslastice.

Image

Nepristojni, šarmantni i iznimno kul - to su gobleni s pomakom koje jedva čekamo objesiti na zid

Iako VJ Sanjarka postoji tek tri mjeseca, već sada je lako prepoznatljiv brend koji je ubrzo stekao mnogo fanova i zadovoljnih klijentica. Katarina koja je sve i pokrenula, magistra je primarnog obrazovanja koja je svoju kreativnu energiju usmjerila na šivanje i vezenje.


Tako je iz ljubavi prema ručnom radu, od pet bijelih običnih T-shirta, na samom početku VJ Sanjarke stvorila unikatne, ručno vezene majice koje bi svaka žena poželjela imati u svom ormaru.

Počelo je s 5 komada dosadnih bijelih majica. Volim bijele majice, ali ove su bile prazne bez nečeg osobitog. Tada mi je sinulo: Zašto bih ja imala majice iste kao i svi? Odlučila sam našiti crtež onoga što odražava mene, a nekako sam onda isto to htjela i drugima. Da imaju taj jedan komad odjeće koji nema nitko. Odjeća ipak na neki način govori o tvojoj osobnosti, zato sam počela šivati razne motive i prvi je bio moj limun, jer kako se kaže - kad ti život da limune, ti napravi limunadu“, započinje nam Katarina pričati svoju dizajnersku priču te dodaje kako je stil koji odražava njezin brend sanjarski.


Što se sanja, ja pretvaram u javu. Najdraže su mi priče svake majice, jer iza svake stoji jedna djevojka koja je Sanjarka - koja sanja o moru, o svojem najdražem biciklu, o najdražem mjestu, o pivi, o nekoj voljenoj osobi... Nit vodilja je da svi mi imamo neke svoje snove, ali oni ne moraju ostati samo u našim glavama ili negdje u oblacima, itekako ih je lijepo vidjeti i uživo“, objašnjava Katarina koja stoga svojom vještinom na komade odjeće prenosi maštanja i strasti svojih klijentica.


Od preslatkih vezova gradskih ulica, mora, citata, biljaka ili pak bicikala – svaka majica po svojem je motivu posve posebna i unikatna.S obzirom na to da je svaka VJ Sanjarka majica ručno vezena, ponekad izrada složenijih motiva može trajati i po deset dana. Za sada u ponudi brenda nema već gotovih, ponuđenih motiva, već se svi crteži vezu prema željama i idejama kupaca.


Uskoro u ponudu stižu i majice dugih rukava, prikladne za nošenje tijekom hladnijih mjeseci. Cijene ovih neobičnih T-shirta kreću se od 140 do 500 kuna, ovisno o zahtjevnosti motiva i dugotrajnosti izrade, a mogu se naručiti putem društvenih mreža.


„Planiram uvesti i svoje neke crteže u ponudu, neke originalne radove za poklone (vjenčanja, krštenja i sl.), a možda ću baš šivati i svoje odjevne komade, tko zna. Trenutno sam u procesu otvaranja obrta“, govori nam dizajnerica koja kao svoju posebnost ističe to da je u svemu što radi – intenzivna. Energična, vesela i uvijek entuzijastična, Katarina kaže da se njezine emocije itekako odražavaju i na njezin rad.

Puno ljubavi uloženo je u svaku majicu, jednu po jednu šivanu posebno za svaku od djevojaka koje su ih naručile. Nije mehanizmom napravljeno 1000 majica pa kako koju dopadne, nego je rađena baš za tu osobu i to je ono što će mene i te djevojke uvijek povezivati. Taj jedan komad odjeće, koji je i mnogo više od samo toga“, zaključuje Katarina.

Zaboravi stoga na high street majice s uvijek istim printevima koje nosi pola grada i podrži domaći dizajn, nosi unikatan komad i uvijek izgledaj stylish u odjeći koja odražava tvoje snove.